Dnes u nás startuje Warner TV

Dnes, v úterý 2. dubna zahajuje vysílání stanice Warner TV. Uvede například seriály Smallville nebo Super drbna, také filmy jako Batman nebo Blade Runner. Pro děti jsme v programové nabídce stanice neobjevili zatím nic.

V úterý 2. dubna zahajuje vysílání stanice Warner TV pro Českou republiku. Úplně prvním pořadem bude pilotní díl seriálu Smallville, který vypráví o dospívání Supermana v Kansasu. Seriál bude s českým dabingem, tak jako veškerý další program této stanice.

Aktuální hity světové televizní tvorby ale zatím neočekávejte. Smallville je víc než dvacet let starý seriál. Program Warner TV je úmyslně sestavený tak, že v něm nejsou žádné novinky. Majitel stanice, americká firma Warner Bros. Discovery, chce vytěžit svůj bohatý archiv. „Warner TV je kanál, který uvádí filmové trháky a oceňované celosvětově uznávané seriály,“ popsal nabídku obchodní ředitel pro český trh Václav Paleček.

S nejznámějšími seriály typu Sex ve městě se ve vysílání Warner TV momentálně nepočítá. Fanoušci je najdou v placené streamovací aplikaci Max. Práva na každý pořad vyhodnocují Warneři zvlášť. Někdy se jim vyplatí přepustit práva na vysílání jiné české stanici, někdy ho dají na Warner TV a jindy ho dočasně dají do aplikace. „V posledních čtyřech nebo pěti letech jsme zjistili, že ne všechno, co dáme na streamovací platformu, tam musí zůstat navždy,“ poznamenal regionální ředitel Warnerů Jamie Cooke.

Neexistuje ani jednotná strategie, jak dlouhá doba musí uplynout, než se ve volném vysílání Warner TV objeví například filmy, které jsou teď v kinech. „Máme tu partnery, kterým prodáváme licence na obsah, takže se budeme snažit najít nějakou rovnováhu mezi tím, co chceme poskytovat partnerům, a mezi tím, jak nejlépe oslovit naši cílovou skupinu na tomto kanále,“ dodal Cooke.

Televizní stanice si na sebe musí vydělat z reklamy. Ve vysílání Warner TV proto budou reklamní bloky. Po roce vysílání by chtěla dosáhnout podílu na sledovanosti zhruba jedno procento. Potom vyhodnotí, co funguje a co změní.

Skupina Warner Bros. Discovery u nás doteď provozovala jenom placené kanály typu Eurosport. Vstupem do volného vysílání chce získat další diváky a představit jim svou nabídku. Česká licence na Warner TV sice nevylučuje zařazení sportovních pořadů, ale teď se s nimi nepočítá. „Ani jsem nevěděl, že tam takovou možnost máme,“ přiznal regionální ředitel Jamie Cooke. „Ale ve firmě fungujeme tak, že si necháváme otevřené možnosti.“

Programové schéma

Programová strategie české Warner TV je podobná jako na jiných trzích. Přes den opakuje starší seriály, většinou víc dílů po sobě. Hlavní večerní vysílací čas vyhradila filmům.

Prvním filmem v úterý 2. dubna bude 2001: Vesmírná odysea, slavný snímek Stanleyho Kubricka z roku 1968. Studio Warner Bros. se sice proslavilo také animovanými seriály pro děti, česká Warner TV ale takový obsah vysílat nebude. Její cílovou skupinou jsou mladší dospělí diváci.

Pokud chcete zjistit více o programovém schématu včetně prvních uvedených filmů, dovolíme si vás odkázat na server Lupa.cz, ze kterého jsme informace čerpali: https://www.lupa.cz/clanky/jak-naladit-warner-tv-v-cesku-dvb-t2-skylink-t-mobile-telly-program-televize/.

Jak naladit Warner TV

Warner TV naladíte po celé republice zdarma přes anténu v DVB-T2, a to v Multiplexu 23. Je to stejná síť, ve které je třeba Nova Cinema nebo TV Seznam. Stanice je na pozici dříve označené jako Test-4.

Warner TV bude v terestrickém vysílání ve standardním rozlišení obrazu. Kdo bude chtít kvalitnější obraz, musí využít některého z operátorů placených televizních nabídek. Tam bude Warner TV ve Full HD. Televize se domluvila na distribuci s většinou firem, s dalšími jedná, informuje Lupa.cz.

Zdroj: Lupa.cz

Foto: Warner Bros. Television

Zveřejněno: 02. 04. 2024