Logitech G představuje novou kompaktní klávesnici G PRO X TKL

Logitech G, značka společnosti Logitech, představuje Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED Gaming Keyboard, kompaktní profesionální herní klávesnici, která šetří místo na stole a vyhovuje stále náročnějším požadavkům profesionálních hráčů. V České republice pak u vybraných partnerů rozšiřuje značka portfolio o mikrofony Logitech G Yeti, svítidla Logitech G Litra Beam a sluchátka Logitech G Astro.

E-sportovci potřebují to nejkvalitnější vybavení, aby mohli dále zlepšovat svoje herní výkony. Klávesnice s 60% velikostí oproti běžné variantě je mezi profesionály stále oblíbenější, protože ponechává víc prostoru pro dynamické pohyby myší, které jsou potřebné při vrcholných kláních v FPS střílečkách. Menší 60% klávesnice se tak vejde do vyhrazeného soutěžního prostoru, umožňuje optimální rozmístění herního vybavení pro dosažení maximálního výkonu a také se s ní lépe cestuje na turnaje.

Klávesnice menších rozměrů se sice dobře hodí pro hraní na soutěžích, někteří profesionální hráči však na nich můžou postrádat důležité speciální klávesy. Aby se tento problém vyřešil, disponuje PRO X 60 inovativní technologií Keycontrol, která umožňuje přizpůsobení jejích funkcí daleko za hranice klávesnic standardních.

Uživatelsky přívětivý nástroj Keycontrol je součástí aplikace G HUB a nabízí hráčům větší přizpůsobitelnost díky možnostem přiřadit každé klávese až 15 funkcí a nastavit si klávesnici dle individuálního herního stylu. V kombinaci s funkcí G-Shift, kterou lze použít k přepínání funkcí tlačítek myši, můžou hráči aktivovat novou vrstvu kláves a získat rychlý přístup k libovolné klávese nebo příkazu přímo pod svojí levou rukou, ke klávesám WASD nebo k jakékoli jiné programovatelné klávese na klávesnici. Chybějící důležité klávesy si tak doplní přesně tam, kde je potřebují, což jim zajistí bleskový přístup k potřebným funkcím a urychlí jejich cestu k vítězství.

Klávesnice PRO X 60 disponuje také spolehlivou bezdrátovou technologií Logitech G Lightspeed, navržené tak, aby bylo stejně rychlé jako kabelové a extrémně odolné proti rušení i v nejnáročnějších podmínkách. Profesionální hráč na turnajích jsou obklopeni tisíci lidí se zařízeními generujícími rádiové vlny (mobily, kamery a různé sítě). Logitech proto testuje Lightspeed ve špičkové bezodrazové komoře, kde je generováno odpovídající vysokofrekvenční rušení, aby se ověřilo bezproblémové fungování bezdrátového spojení přes Lightspeed. Profesionální hráči se tak mohou spolehnout, že jejich kliknutí a pohyby myší počítač zaregistruje přesně, což jim umožní podat maximální výkon.

Klávesnice PRO X 60 má optické spínače GX Optical s taktilním nebo lineárním průběhem stisku. Ty byly navrženy tak, aby uspokojily uživatele při hraní i psaní, k čemuž přispívá i jejich promazání při výrobě. Nabízejí rychlejší odezvu než standardní mechanické spínače, a tím i rychlejší hraní. Na rozdíl od běžných mechanických spínačů se GX Optical aktivují světelným paprskem, takže odpadá krátké zpoždění kvůli ošetření zákmitů kontaktů. Signál se vyšle hned po stisknutí klávesy.

Mezi další vlastnosti klávesnice PRO X 60 patří:

            Hmatníky kláves z dvojitě vstřikovaného polybutylen-tereftalátu (dual-shot PBT)

            RGB podsvícení kláves s funkcí Lightsync

            Přepínač herního režimu

            Váleček pro regulaci hlasitosti, funkce pro ovládání médií

            Bluetooth

            Adaptér 2:1 Lightspeed

            Polotvrdé přepravní pouzdro

Cena a dostupnost

Bezdrátová herní klávesnice PRO X 60 Lightspeed v černé a bílé barvě je k dostání u prodejce Alza.cz a na stránkách LogitechG.com za doporučenou maloobchodní cenu 4.999 Kč. Na stránkách LogitechG.com se bude prodávat i její růžová varianta.

Rozšíření portfolia Logitech G v ČR

Kromě nové klávesnice se v České republice začínají nově prodávat tyto hráčské periferie řady Logitech G:

             Mikrofony Logitech G Yeti GX a Logitech G Yeti Orb

             Svítidla Logitech G Litra Beam, Logitech G Litra Beam LX

             Headsety Logitech G Astro A10 a Logitech G Astro A30

Tyto produkty jsou k dispozici u všech podporovaných partnerů: Alza.cz, CZC.cz, Datart, Electroworld, TS Bohemia, Planeo Elektro a nově i Smarty.

O řadě PRO

Logitech G PRO je řada profesionálních headsetů, myší a klávesnic vytvořených dle náročných požadavků nejlepších světových e-sportovců. Produkty řady PRO, navržené v rámci striktně dodržovaného programu Design by Collaboration, obsahují pečlivě vybrané funkce a inovace, jež umožňují dosáhnout vrcholu výkonu a poskytují profi hráčům potřebné pohodlí.

Zveřejněno: 10. 04. 2024