Nové stolní gigabitové PoE+ přepínače Mercusys MS105GP a MS108GP

Společnost Mercusys představuje nové modely kompaktních přepínačů s podporou PoE+ napájení. Pětiportový Mercusys MS105GP a osmiportový MS108GP.

Oba přepínače disponují odolným kovovým krytem umožňujícím efektivní odvod tepla a tichý běh. Kryt zároveň slouží jako prevence proti rušení signálu a poskytuje celému zařízení dlouhou životnost. Podpora standardu Plug&Play je zárukou, že přepínače lze jen zapojit do sítě a okamžitě je používat bez složitého nastavování. Stačí je položit na pevnou rovnou podložku nebo přimontovat na stěnu. Uživatelé tak ušetří čas i námahu.

Model MS105GP je vybaven pěti výkonnými porty 10/100/1000 Mb/s, z nichž čtyři disponují technologií PoE a MS108GP je vybaven osmi porty, z nichž sedm portů disponuje technologií PoE, díky níž je napájení až 30 W pro každý podporovaný PoE port, případně 65 W pro všechny porty dohromady, zajištěno po datovém síťovém kabelu. Tím odpadají náklady na další kabely k připojeným zařízením a také je v kabelovém připojení větší přehled. Dlouhý dosah až 250 metrů je ideální pro možnost instalace venkovních kamer či jiných čidel. Přepínače také podporují Auto-Negotiation a Auto-MDI/MDIX.

Přednost obou nových přepínačů Mercusys rovněž představuje možnost prioritizace konkrétních portů pro vysokou kvalitu náročných aplikací. Provoz v síti lze také oddělit pro určité porty, čímž se zajistí stabilita jednotlivých připojených zařízení a zároveň se zvýší jejich zabezpečení.

Zveřejněno: 28. 03. 2024