Výkonný přístupový bod TP-Link EAP623-Outdoor HD obslouží až tisíc klientů zároveň

Nový výkonný přístupový bod EAP623-Outdoor HD od společnosti TP-Link nabízí bezdrátové připojení s podporou WiFi 6 a vyniká schopností obsloužit vysoký počet klientských zařízení.

Venkovní dvoupásmový přístupový bod TP-Link EAP623-Outdoor HD najde využití především v prostředích s vysokou hustotou (HD, High Density) uživatelů, jako jsou venkovní amfiteátry, hudební festivaly, sportovní stadiony, náměstí, nádraží, tržnice, koupaliště či venkovní restaurace a kavárny. Stabilní připojení s rychlostí až 1,8 Gb/s (1201 Mb/s v pásmu 5 GHz, 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz) má díky horizontálně a vertikálně polarizovaným chytrým anténám a výkonnému zesilovači dosah okolo 300 metrů.

S technologiemi OFDMA a MU-MIMO dokáže připojit až tisíc klientů ve velkých prostorách, aniž by docházelo k jakýmkoliv prodlevám, a to díky dostatečné šířce pásma, kterou přístupový bod poskytuje. Inteligentní algoritmy automaticky vybírají optimální přenosové vzorce, čímž dochází k vylepšení výkonu a dosahu.

Samotné tělo přístroje díky krytí IP67 velmi dobře odolá nepříjemným povětrnostním podmínkám, jako je vysoká vlhkost, mráz, sněžení, déšť, ale i horko. Vydrží i zásah bleskem do 6 kV a jeho funkčnost nezmění ani velká prašnost. Najde tak uplatnění i v náročných prostředích výrobních nebo skladovacích areálů.

TP-Link EAP623-Outdoor HD podporuje technologii Omada Mesh, díky níž je možné bezdrátové připojení mezi dalšími přístupovými body i na větší vzdálenosti. Středobodem takové sítě je hlavní přístupový pod, který je připojen kabelem a ostatní přístupové body se k němu bezdrátově připojují. Vzniká tak ucelený systém poskytující kvalitní Wi-Fi s plynulým přepínáním, které uživatel ani nepostřehne.

Přístupový bod lze spravovat samostatně z vestavěného webového rozhraní nebo lze začlenit do systému Omada SDN, který sjednocuje přístupové body, přepínače a routery. Všechna integrovaná zařízení pak lze jednoduše spravovat z jednoho rozhraní pomocí kontroleru nebo mobilní aplikace. Takové řešení s centralizovanou správou je vhodné při nasazení většího počtu přístupových bodů, kdy se výrazně zjednodušuje konfigurace, správa a dohled celé sítě.

Zveřejněno: 21. 03. 2024