Acer rozšiřuje své prémiové herní portfolio o nový Predator Triton 16

Nový herní notebook Predator Triton 16 (PT16-51), nejnovější přírůstek Aceru do své výkonné herní řady. Tento notebook pro hraní her i práci je vybaven nejnovějšími procesory Intel Core 13. generace, grafickým procesorem Nvidia GeForce RTX 4070 Laptop a až 32 GB operační paměti DDR5 spolu s množstvím funkcí, které nadchnou každý typ hráče.

Aby byly životně důležité komponenty během herních seancí chladné, kombinuje pokročilé chladicí řešení notebooku dva ventilátory AeroBlade 3D 5. generace, optimalizaci Vortex Flow a tepelné mazivo z tekutého kovu na procesoru. To vše je umístěné v tenké kovové konstrukci.

Evoluční výkon a chlazení

Elegantní, a přitom výkonný počítač Predator Triton 16 má tloušťku pouhých 19,9 mm a vyznačuje se propracovaným kovovým krytem s lesklým stříbrným povrchem, který hráčům poskytuje jistotu vysoké pevnosti a snadné přenositelnosti při hraní na cestách. Tento nový tenký herní notebook v sobě skrývá obrovskou výpočetní sílu, protože je vybaven procesory Intel Core i9 až 13. generace, které jsou podporovány novou hybridní architekturou jader s maximální turbo frekvencí 5,4 GHz. Procesor spolupracuje s grafickým procesorem Nvidia GeForce RTX 4070 Laptop s technologií Nvidia DLSS 3 a jejím balíkem funkcí pro optimalizovaný ray tracing a výkon ve všech oblastech. Hráči se dočkají ještě většího nárůstu výkonu, protože notebook lze nakonfigurovat s až 32 GB paměti DDR5 5200 MHz a až 2TB PCIe M.2 SSD v konfiguraci RAID 0.

Herní notebook Predator Triton 16, který může nabídnout i měsíční předplatné Xbox Game Pass Ultimate, přináší strhující vizuální zážitky díky 16" (16:10) IPS displeji s rozlišením WQXGA 2560 × 1600 px, který se může pochlubit špičkovým jasem 500 nitů a skvělou obnovovací frekvencí 240 Hz v úzkých rámečcích. Nabízí také 100% pokrytí barevného prostoru DCI-P3 a podporu technologií Nvidia Advanced Optimus a Nvidia G-SYNC, které zajišťují plynulý a živý obraz pro podmanivé zobrazení i těch vizuálně nejnáročnějších her.

Aby byli hráči připraveni na bitvu, využívá notebook špičkové chlazení, které podtrhuje systém dvou ventilátorů se speciálně navrženými kovovými ventilátory AeroBlade 3D 5. generace. Predator Triton 16 posouvá hranice ještě dále díky technologii Acer Vortex Flow, která se skládá ze speciálních tepelných trubic a výfukových otvorů. Ty udržují vnitřní části chladné, zatímco se tepelné mazivo z tekutého kovu na procesoru stará o lepší vyzařování tepla, aby stroj pracoval na maximální výkon.

Kompletní konektivita a ovládání

Hráči mají plnou kontrolu nad klávesami díky klávese PredatorSense, která umožňuje bezproblémové přizpůsobení RGB osvětlení jednotlivých kláves, nastavení uživatelského rozhraní, systémů řízení a dalších funkcí ve speciální aplikaci PredatorSense. Predator Triton 16 běží na operačním systému Windows 11, je vybaven technologií Intel Killer DoubleShot Pro (E2600+Wi-Fi 6E 1675i), množstvím funkčních portů, včetně dvou portů USB 3.2 Gen 2, HDMI 2.1, portu USB typu C s rozhraním Thunderbolt 4 a čtečky karet Micro SD. Navíc mu jeho čtečka otisků prstů s podporou Windows Hello poskytuje dodatečnou ochranu a přístupnost.

Cena a dostupnost

Predator Triton 16 (PT16-51) bude v oblasti EMEA k dispozici v září za cenu od 2.299 €.

Zveřejněno: 29. 05. 2023