BenQ uvádí svůj první OLED herní monitor

Společnost BenQ svůj první WOLED herní monitor odhalila sice už dříve, nicméně teď je ta chvíle, kdy se novinka dostává na trh. Alespoň v některých zemích.

BenQ sice nepatří mezi první výrobce, kteří přecházejí od zastaralé LCD technologie na OLED, ale jak se říká – pozdě, ale přece. Novinka z jeho dílny nese název Mobiuz EX480UZ a jejím základem je 48palcový WOLED panel od společnosti LG Display.

Za zmínku stojí například podpora rozhraní DisplayPort 1.4 a také port USB typu C s přenosem 90 W energie pro nabíjení nositelných zařízení. Určitě potěší i dvojice portů typu HDMI 2.1. Na rozdíl od tradičních herních LCD monitorů dokáže OLED technologie zobrazovat obsah ve hrách v HDR. K dispozici je i podpora technologie HDR10 a doba odezvy monitoru činí 0,1 ms.

BenQ Mobiuz EX480UZ však není úplně levný – je dokonce dražší než běžné 48palcové OLED televize. Cena na trzích ve Spojených státech, Velké Británii či Německu, kde už je nyní k dispozici, byla stanovena na 1.900 dolarů, tedy v přepočtu cca 43 tisíc korun.

Zveřejněno: 20. 03. 2023