Brýle TCL NXTWEAR Air nahrazující domácí kino přicházejí do Česka

Společnost TCL uvedla na český trh brýle TCL NXTWEAR Air, které navazují na loňský model TCL NXTWEAR G. Brýle jsou vybaveny dvěma mikro OLED displeji s rozlišením Full HD a slouží k prohlížení obsahu z vašeho telefonu, notebooku, tabletu nebo herní konzole.

Lze je využít třeba jako soukromé kino v letadle, náhrada monitoru v kavárně nebo televizní obrazovka v domácnosti. Novinka simuluje sledování obrazovky s úhlopříčkou 140 palců ze vzdálenosti čtyř metrů. Brýle stačí připojit ke kompatibilnímu zařízení přes port USB-C s režimem Display Port a okamžitě fungují. Díky lehké konstrukci a stylovému designu jsou vhodné i pro ty, kteří nosí dioptrické brýle. Po celou dobu nošení brýlí má jejich uživatel kontakt s okolním světem, protože jsou částečně průhledné. Model TCL NXTWEAR Air je v Česku exkluzivně v prodeji na alza.cz za 14.990 korun a během listopadu se objeví také v nabídce mobilního operátora Vodafone.

TCL NXTWEAR Air jsou brýle s duálním nositelným displejem, které nahradí domácí kino, herní monitor a dokážou zajistit naprosté soukromí při práci i zábavě doma nebo na cestách. Zařízení vám zpříjemní dojíždění, dlouhý let, nebo poslouží jako soukromá kancelář. Oproti loňskému modelu TCL NXTWEAR G jsou s hmotností 75 gramů o třetinu lehčí. Nabízejí proto vynikající komfort i po dlouhých hodinách sledování nebo hraní. K tomu přispívají i klasické nosníky používané u běžných dioptrických brýlí.

Stylová přední maska evokující sluneční brýle je magnetická a lze ji v případě potřeby snadno sejmout. Za ní se nacházejí dva mikro OLED displeje s rozlišením Full HD (1080p) a poměrem stran 16:9, jejichž sledování simuluje obraz o úhlopříčce 140 palců ze čtyřmetrové vzdálenosti. Displeje mají certifikaci TÜV Rheinland zaručující 30% eliminaci modrého světla na hardwarové úrovni, což přispívá k ochraně zraku. Brýle jsou částečně transparentní, a uživatel proto vidí nejen displej, ale také své okolí jako s běžnými brýlemi.

Zařízení nemá vlastní baterii, stačí ho jen připojit přes USB-C kabel s podporou Display Port k notebooku tabletu nebo smartphonu. Brýle NXTWEAR Air jsou plně kompatibilní s více než stovkou smartphonů, hybridních zařízení typu „2v1“" i notebooků nebo s herními konzolemi všech významných výrobců.

Zveřejněno: 27. 10. 2022