Dánové z Bang & Olufsen mají novou 83palcovou OLED TV

Společnost Bang & Olufsen představuje na trhu zcela novou 83" 4K OLED TV, kterou rozšiřuje svoji řadu Beovision Harmony. A nepůjde o nic levného.

Beovision Harmony již existuje, a to ve velikostech úhlopříček 65 a 77 palců se 4K rozlišením a 88 palců s 8K rozlišením. Nový 83" model se 4K rozlišením bude stát na evropských trzích cca 23 tisíc eur, tedy v přepočtu cca 575 tisíc korun.

Televizor Beovision Harmony má výkonné reproduktory, které se po zapnutí rozevřou jako křídla motýla. Ve chvíli, kdy televizi vypnete nebo jen chcete používat hudbu, zakrývají reproduktory část obrazovky.

Tahle řada televizí využívá standardní OLED TV LG G-series, která je jakoby nástavbou zvukového systému. Což znamená, že po softwarové stránce to celé běží na platformě webOS od LG se streamovacími aplikacemi, podporou Dolby Vision nebo porty HDMI 2.1. Softwarové úpravy umožňují ovládat tohle všechno pomocí dálkového ovládání Beoremote One.

Vysoká cena samozřejmě znamená i prémiové materiály. Noví majitelé televize B&O Beovision Harmony se tak mohou těšit na materiály jako hliník, dub a látka.

Zveřejněno: 11. 05. 2022