Díky službě OneNumber od Vodafonu si zavoláte z hodinek

Díky inovativní službě OneNumber si nyní mohou lidé nechat své telefonní číslo přímo na zápěstí. OneNumber lze používat třeba na nejnovější generaci chytrých hodinek Apple. Služba je ovšem díky Vodafonu dostupná i na dalších zařízeních, která podporují eSIM, LTE volání a umějí naskenovat QR kód nutný pro aktivaci služby. U Vodafonu lze aktivovat službu až pro dvě zařízení, pod telefonním číslem tak mohou být hned tři najednou.

Už nemusíte řešit, jestli se mobil vejde do kabelky, kapsy či nebude překážet při sportu. Zastoupí ho chytré hodinky, které se samy rovnou připojí do mobilní sítě a které budou k zastižení pod stejným telefonním číslem, na které už je majitel mobilu zvyklý. Jde o službu OneNumber. Z hodinek je možné telefonovat, přijímat zprávy nebo i streamovat hudbu.

Stačí k tomu neomezený mobilní tarif od Vodafonu a ty správné chytré hodinky. Patří mezi ně i novinky, které Vodafone zařadil do prodeje: Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2. Službu OneNumber si mohou zapnout zákazníci s hodinkami Apple Watch Series 4 a novějších, ale i majitelé hodinek Samsung. A nejen to, OneNumber lze využívat také u jiných zařízení, která podporují eSIM, LTE volání a umějí naskenovat QR kód potřebný pro aktivaci služby – třeba v tabletu nebo chytrých hodinkách ostatních výrobců. Navíc u Vodafonu je možné aktivovat službu až pro dvě zařízení, tedy přidat k telefonu ještě další dvě zařízení pod stejným telefonním číslem.

Na tři měsíce zdarma

OneNumber je na první tři měsíce zdarma, poté budete platit 99 korun měsíčně.

eSIM nejen do hodinek

Hodinky se připojují k mobilní síti díky eSIM, což je miniaturní zabudovaný čip, který nahradil klasické plastové SIM karty. Zákazníci tedy nemusejí řešit, zda mají správný rozměr SIM karty a tato cesta znamená také úspory v produkci a spotřebě plastů.

Další výhodou je, že eSIM se nahrává vzdáleně na čip zabudovaný v telefonu nebo třeba hodinkách, což znamená, že se vše dá vyřešit z pohodlí domova. Na čip lze nahrát i více eSIM profilů. Zákazníci, kteří vlastní více telefonních čísel, tak nemusejí měnit plastové karty a pouze si vždy vyberou, který eSIM profil chtějí zrovna využívat. Nyní Vodafone přidává službu OneNumber, která využití eSIM zdokonaluje a zákazníci tak mohou na více zařízeních využívat stejné telefonní číslo.

Zveřejněno: 01. 11. 2023