Dvoupásmový router Mercusys MR70X se opírá o Wi-Fi 6

Mercusys představuje bezdrátový gigabitový router MR70X (AX1800), díky kterému můžete vytvořit stabilní bezdrátovou Wi-Fi síť a vychutnat si domácí zábavu bez zpoždění, s rychlostí až 1,8 Gbit/s.

Výše uvedená rychlost je rozdělena do dvou frekvenčních pásem, přičemž obě mohou fungovat souběžně. Pro pásmo 2,4 GHz, které je určeno pro méně náročné online aktivity typu běžného surfování na webu, je z této rychlosti vyhrazeno 574 Mbit/s, pro 5GHz pásmo, určeného ke streamování videa nebo hraní on-line her.

Díky čtveřici externích antén s vysokým ziskem a technologii Beamforming (modelování paprsku) je posílena stabilita připojení v celé domácnosti a silný bezdrátový signál Wi-Fi tak naleznete v každém koutě. Vyšší efektivitu připojení si pak berou na starosti technologie MU-MIMO a OFDMA, které routeru MR70X umožňují komunikovat s větším množstvím koncových zařízení najednou.

Router Mercusys MR70X navíc nabízí i kabelové připojení v gigabitových rychlostech díky plně gigabitovým portům pro koncová zařízení, jež není výhodné připojovat bezdrátově, třeba pro připojení stolních počítačů, IPTV, externích úložišť nebo herních konzolí. K dispozici je i režim přístupového bodu (AP), díky kterému můžete rozšířit kabelovou síť pomocí bezdrátové sítě.

Veškeré nastavení probíhá skrze mobilní aplikaci Mercusys v češtině a slovenštině nebo přes intuitivní webové rozhraní. Co se týče správy sítě, potom je k dispozici rodičovská kontrola, ale i možnost vytvoření samostatné sítě pro hosty či technologie řízení síťového provozu QoS (Quality of Service). Ta dokáže upřednostnit zvolená zařízení a zvýšit rychlost jejich připojení.

Router Mercusys MR70X podporuje nejnovější šifrovací standard WPA3, který poskytuje vylepšenou ochranu celé Wi-Fi sítě a dokáže koncová zařízení a soukromá data efektivněji chránit před tzv. brute-force útoky (útoky hrubou silou).

K dalším podporovaným funkcím routeru Mercusys MR70X patří technologie Smart Connect, která spojuje frekvenční pásma 2,4 GHz i 5 GHz do jedné sítě Wi-Fi s jediným SSID identifikátorem (názvem sítě). Koncová zařízení si tak mohou sama zvolit nejlepší dostupné pásmo se silnějším signálem a vyšší rychlostí v danou chvíli.

Díky funkci Target Wake Time je zase snížena spotřeba energie u vašich mobilních a IoT zařízení v průběhu datových přenosů. Díky tomu dochází k prodloužení výdrže jejich baterie a méně častému nabíjení. Další funkce BSS Color zase minimalizuje narušování signálu sousedními sítěmi, čímž dále roste efektivita datových přenosů.

Zveřejněno: 22. 03. 2022