Elac představuje reproduktory s odkazem na tradice

Německá společnost Elac vyrábí a vyvíjí audio komponenty a reprosoustavy už 95 let, konkrétně od roku 1926. Silný odkaz na tuto tradici je patrný i z nové série reproduktorů Elac Solano, která přichází na trh v této chvíli.

Součástí řady jsou celkově tři modely, přičemž tím zásadním je 2 a ½ pásmová podlahová soustava Solano FS 287. Ta oplývá plným frekvenčním rozsahem, nicméně svou velikostí se nehodí do všech typů interiérů.

Proto jsou tu i policové repráky Solano BS 283, které jsou sice kompaktní, ale zvuk mají podle výrobce přesto překvapivě hutný. Tuto sestavu můžete dále rozšířit o středový reproduktor Solano CC 281, který je vhodný zejména pro fanoušky filmů a seriálů.

Všechna tato zařízení využívají komponenty specifické výhradně pro značku Elac, a jsou tedy vyvinuté přímo výrobcem. Jde například o reproduktor JET s extrémně tenkou membránou z kaptonové folie, případně o středobasové měniče AS-XR, které u membrány využívají kombinaci tenkého hliníku a papíru.

Všechny tyto reprosoustavy německé výroby zakoupíte na českém trhu už nyní, a to za následující doporučené ceny: Sada Elac Solano FS 287 vyjde na 80.000 Kč, pár Solano BS 283 stojí 42.000 Kč a středový reproduktor Solano CC 281 koupíte za 32.000 Kč.

 

Zveřejněno: 15. 04. 2021