ESET bude spolupracovat se společností Intel

Společnost ESET se rozhodla integrovat Intel Threat Detection Technology (Intel TDT) do svého kyberbezpečnostního řešení pro koncové body Endpoint Security. Spolupráce obou společností poskytne zákazníkům novou komplexní ochranu jak na softwarové, tak hardwarové úrovni, a znamená další krok vpřed v boji proti ransomwarovým hrozbám.

S ohledem na komplexní a neustále se vyvíjející povahu ransomwaru, který představuje stále větší hrozbu pro pracovní i osobní život jejích zákazníků, se společnost ESET rozhodla obohatit své softwarové detekční technologie o nový způsob detekce založený na telemetrických datech a strojovém učení, které poskytují procesory společnosti Intel. Integrace technologie Intel TDT tak znamená, že bezpečnostní software pro koncové body od ESETu běžící na počítačích s procesory Intel bude nyní poskytovat ještě lepší ochranu před ransomware. ESET tímto krokem reaguje na neustálý technologický vývoj a pokrok a chce tak poskytnout nové a účinné nástroje pro zabezpečení firem všech velikostí.

Integrace technologie od společnosti Intel zamezí ransomwaru obcházet detekce

Vzhledem k ničivým dopadům nedávných ransomwarových útoků a s tím spojené rostoucí náročnosti na účinnou obranu koncových bodů, představuje tato hrozba problém, který je nutné co nejúčinněji vyřešit. Efektivním způsobem řešení je právě integrace hardwarově založené detekce ransomwaru a jeho technik vyhýbání se odhalení do bezpečnostních řešení ESET pro koncové body. Díky neustálému vývoji a vylepšování strojového učení technologie TDT bude ESET v rámci svých řešení schopen odhalovat automaticky i nové odvozené varianty ransomwarových hrozeb.

Pro klienty společnosti ESET spočívá přínos této spolupráce v několika výhodách zároveň. Díky využití modelů strojového učení technologie TDT bude zajištěna přesnější a účinnější ochrana před ransomwarovými útoky. Zároveň ale tato zvýšená ochrana nepředstavuje viditelný dopad na výkon zařízení. K analýze a zpracování je totiž využívána integrovaná grafická jednotka (GPU).

Zákazníci dostanou posílenou ochranu ještě v letošním roce

Produkty s integrovanými funkcemi budou k dispozici ještě letos v některé z nadcházejících verzí bezpečnostních produktů pro koncové body. Podmínkou fungování bude kromě nové verze ESET produktu ještě procesor Intel Core™ 9. generace nebo novější, jelikož technologie TDT je dostupná pro využití pokročilé detekce ransomware právě od této generace.

Zveřejněno: 10. 03. 2022