Extendery TP-Link rozšíří dosah vaší domácí sítě

Společnost TP-Link, která se dlouhodobě zaměřuje především na síťové produkty, rozšiřuje svoje portfolio o trojici extenderů (opakovačů pásma) RE215, RE315 a RE330, které „na oplátku“ rozšíří dosah vaší domácí sítě.

Všechna zařízení jsou koncipována tak, aby eliminovala „mrtvé zóny“ bezdrátové Wi-Fi sítě v rámci vaší domácnosti. Extender jednoduše spárujete se stávajícím routerem a pak už si jen užíváte rychlejšího připojení i v koutech, kde jste předtím jen marně hledali signál.

Zařízení TP-Link RE215 podporuje standard AC750, přičemž toto číslo přibližně odpovídá maximální rychlosti připojení v Mb/s. U zbývajících dvou modelů se jedná o standard AC1200. Všechny tři modely dokážou rychlost 300 Mb/s vyvinout ve frekvenčním pásmu 2,4 GHz, zbytek potom v pásmu 5 GHz.

Modely RE315 a RE330 zvládají navíc také režim AP (Access Point), díky čemuž můžete vytvořit přístupový bod Wi-Fi a rozšířit jím svou stávající kabelovou síť o bezdrátovou nadstavbu. Vysokorychlostní režim potom využívá jedno Wi-Fi pásmo jakožto páteřní a tím dále zefektivňuje rychlost a stabilitu připojení.

Zveřejněno: 25. 04. 2021