Focal Bathys jsou sluchátka, která si nespletete

Firma Focal přináší na trh sluchátka, která jsou dokonalou ukázkou toho, jak by měl vypadat high-end. Navíc si je rozhodně nespletete s jiným modelem.

Prémiová bezdrátová sluchátka s aktivním potlačením šumu (ANC) nesou název Focal Bathys a v nabídce výrobce doplňují nedávno představená kabelová sluchátka Utopia. Co se týče ANC, jsou k dispozici dva režimy, a to Silent, jenž dokáže prakticky kompletně izolovat zvuky zvenku, a Soft, který je méně izolující a umožňuje vám lépe se soustředit i na vjemy z okolí. Režim Transparency pak umožňuje při poslechu stále slyšet vnější zvuky.

Sluchátka Bathys disponují technologií Bluetooth s kvalitním kodekem aptX Adaptive, který je zpětně kompatibilní s „běžným“ kodekem aptX. V nabídce je i SBC a AAC a kromě bezdrátového připojení je v nabídce i možnost poslechu přes kabel. A to jak přes klasický 3,5mm jack, tak i skrze port USB-C, a to díky režimu USB-DAC, jenž umožňuje poslech obsahu až do kvality 24bit/192kHz. Příslušné kabely jsou součástí balení. Pokud se ptáte, kolik to celé stojí, tak tahle sluchátka nabízejí relativně slušný poměr ceny a výkonu. Dáte za ně totiž v přepočtu „jen“ nějakých 20 tisíc.

Zveřejněno: 10. 10. 2022