Foťák instax mini 40: retro je v módě

Fujifilm uvádí kompaktní fotoaparát do kapsy s označením instax mini 40, který přichází v retro designu a stejně jako další modely řady instax dokáže okamžitě tisknout pořízené snímky.

Fotografie ze zařízení získáte už za 90 sekund od chvíle, co je pořídíte. Což je skvělý kompromis mezi digitálním a analogovým foťákem. Z toho prvního sice získáte fotky hned, ale nikoliv v tištěné podobě. U toho analogového se zase na vyvolání snímků načekáte.

Designový přístroj bude na českém trhu na konci dubna 2021 k dispozici za 2.499 Kč, na tom slovenském pak za 99 eur. Co se týče funkcionalit, dostanete například automatické nastavení scény, kterou novinka převzala z loňského fotoaparátu instax mini 11. Režim selfie pak usnadňuje focení objektů ve vzdálenosti 30 až 50 cm.

Výsledné fotografie mají rozměry 62 x 46 mm a dvě tužkové AA baterie dokážou vytisknout asi 100 snímků. Baterii fotoaparátu instax mini 40 šetří funkce automatického vypnutí po pěti minutách nečinnosti. A nakonec si jako příslušenství budete moci koupit za 499 Kč (19,99 eur) originální černé pouzdro s popruhem na rameno.

Zveřejněno: 07. 04. 2021