Grilování na vyšší úrovni doma i venku
Rakletování je oblíbený způsob grilování sýrů, který má svůj původ ve Švýcarsku a je známý po celém světě. Sencor představuje jarní novinku – výkonný Raclette gril SBG 0260, který je vhodný do kuchyně i pod venkovní pergolu – a kromě sýrů na něm připravíte i oblíbené masové chuťovky.
Základem rakletování je sýr Raclette, čerstvé pečivo a
kvalitní gril se speciálními lopatkami, ve kterých se sýr roztaví. V případě že
byste chtěli vyzkoušet jiné druhy sýrů, doporučujeme ty tučnější (s obsahem
tuku minimálně 45 %), s tvrdší kůrkou a zrající alespoň tři měsíce.
Správné servírování je jednoduché – roztavený sýr i s kůrkou seškrábněte
špachtličkou a polijte jimi chléb, brambory nebo nachos.
Přenosný rakletovací gril SENCOR SBG 0260 má dvě horní
grilovací plochy s nepřilnavým povrchem, každou o rozměrech 21 ×
21 cm. Jednu tvoří grilovací rovný kámen (vhodný pro přípravu zeleniny či
lívanců), druhou je kovová grilovací pánev, na které dokonale ogrilujte steak
či klobásu. Pod těmito grilovacími plochami se nachází „rakletovací“ část v
podobě osmi pánviček a osmi špachtlí. Pánvičky slouží k roztavení sýrů, aniž by
se sýr připálil k povrchu nebo nekontrolovatelně roztekl pod gril. Kromě sýrů
(například raclette, hermelín, niva, řecké halloumi apod.), v nich můžete
pohodlně připravit například volské oko, zeleninovou omeletu nebo zapečená
rajčata s mozzarellou. Každá pánvička je vybavena teplovzdornou rukojetí pro
bezpečné vysouvání a zasouvání pokrmu. Na těle grilu je umístěn otočný
regulátor teploty i protiskluzové nožky pro stabilní umístění na stůl či
kuchyňskou linku. Všechny plochy pro grilování je pro snadné čistění možno
jednotlivě vyndat. Maximální příkon je 1400 W.
Zveřejněno: 13. 05. 2022