Huawei MateBook X Pro byl oficiálně představen

Společnost Huawei oficiálně představila letošní verzi svého notebooku MateBook X Pro, který je vybaven procesory Intel Core 12. generace.

Kromě toho je novinka osazena 14,2palcovým displejem se slušným rozlišením 3.1K, což znamená 3120 x 2080 pixelů. Dotykový displej se chlubí vysokou barevnou přesností, pokrytím barevné škály DCI-P3 a sRGB nebo zobrazováním 1,07 miliardy barev.

Novinka disponuje certifikací Intel Evo a jak již bylo řečeno, je vybavena procesory Intel Core 12. generace, a to konkrétně modely i7-1260P nebo i5-1240P. Nová hybridní architektura znamená kombinaci čtyř výkonnostních a osmi efektivních jader, což v průběhu práce šetří energii. Dále se „pod kapotou“ nachází třeba 16 GB paměti LPDDR5 a data můžete ukládat na disk s kapacitou až 1 TB (NVMe PCIe SSD).

Těšit se můžete i na efektivní chlazení, které zajišťuje větráček Dual Shark Fin a trojrozměrný design nasávání vzduchu, ale také vysoce výkonné moduly disipace tepla. Hudbu zajišťuje systém Huawei Sound se šesti reproduktory. Dále jsou k dispozici třeba dva porty Thunderbolt 4, podpora standardu Wi-Fi 6E nebo 90W SuperCharge rychlonabíjení.

Zveřejněno: 29. 07. 2022