iPady a Macy by brzy mohly mít OLED displeje

Samsung Display údajně započal práce na OLED panelech pro iPad. Americký Apple prý kromě toho jedná s LG Display na něčem podobném.

Zatím tak není jasné, od koho by vlastně Apple mohl OLED displeje nakonec nakupovat. První iPad vybavený OLED displejem by na trh mohl přijít nejdříve v roce 2024, MacBooků a zařízení iMac s OLED bychom se mohli dočkat nejdříve o rok později.

OLED displeje v iPhonech využívá americký gigant celá léta. V hodinkách Apple Watch dokonce od té doby, co tyhle produkty přišly na trh vůbec poprvé. Případný přechod iPadů či MacBooků na OLED by pro dodavatele Applu znamenal zlatý důl.

Informace o OLED panelech v zařízeních Applu přinesl korejský portál The Elec, který má v úspěšnosti svých spekulací poměrně slušné výsledky. Displeje, které požaduje Apple pro svůj iPad, už LG Display vyrábí nyní, a dokonce už Korejci Američanům poslali první vzorky. Naopak Samsung Display speciální displeje teprve vyvíjí. Jejich struktura má zajistit, že tyto displeje budou mít extra velký jas a dlouhodobou výdrž.

Zveřejněno: 09. 03. 2022