Jedna z prvních kryptoměnových RPG her vzniká u nás

Pražský softwarový dům eMan vyvíjí a začne provozovat kryptoměnovou online hru s názvem Alteration. Ta bude provázána se světem NFT a poběží na síti největší světové kryptoměnové burzy Binance. Hra bude vznikat pod nově založenou dceřinou firmou společnosti eMan nazvanou Legend has it.

Kryptoměny a NFT tokeny se považují za jedny z nejprogresivnějších a nejrychleji rostoucích oblastí financí i technologií. Tokenů, měn i „virtuálních obrázků“ existují tisíce a jejich hodnoty se významně liší.

Na jedné straně je udržitelnost hodnoty, na druhé straně velký zisk za cenu riskování. Systém „play-to-earn“ (hraj a vydělej) je svým názvem poměrně transparentní – zadarmo si zahrajte, a vydělejte nějakou tu virtuální měnu.

Demoverze v druhé polovině listopadu

Demoverze hry se dočkáme v druhé polovině listopadu. Předprodej prvních tokenů pak proběhne během letošního prosince. Zájem o první českou NFT hru se odráží i na počtu členů speciální Telegramové skupiny, které jsou pro svět kryptoměn typickým komunikačním kanálem – za dva týdny je jich již přes 3500.

„Vstup do tohoto světa vnímáme jako zásadní krok k rozšíření našeho pole působnosti. Oblasti blockchainu a kryptoměn jsou bezpochyby nejsilněji a nejrychleji rostoucí trh a naznačuje svou silnou roli v budoucí ekonomice. I proto jsme se rozhodli stát se jednou z prvních českých společností, která pomůže položit stavební kameny ve světě kryptoměnových her,“ vysvětluje Jiří Horyna, CEO společnosti eMan.

Denní obraty podobných her? I desítky milionů dolarů

Otevřený svět Alteration se cyberpunkovými motivy a nádechem severské mytologie je vyvíjen jako tahová RPG strategie, ve které si hráči mohou vydělávat hraním, skrze nákup, prodej či obchodování. Tyto NFT tokeny se získávají různými způsoby, z nichž některé zahrnují PvP (hráč proti hráči), kde budete bojovat o NFT proti někomu „na druhé straně obrazovky“ nebo například skrze „těžení“ v dolech, díky němuž si hráči z vytěženého materiálu mohou NFT sami vyrábět.

Rozmanitá škála NFT, které může hráč získat, zahrnuje mimo jiné zbraně, brnění či herní postavy jako takové. Kromě toho si hráči mohou vytvářet vlastní tokeny pomocí profesí a vyrábět tak vylepšitelné součásti, zbraně a brnění. Současně bude možné také nakupovat NFT majetek, jako jsou doly a byty.

„NFT hry se ve světě těší velkému úspěchu. Ty nejznámější konkurenční projekty jako například Axie Infinity, dosahují obratů až v řádech desítek milionů dolarů denně, a to zejména v prodeji NFT na jejich herních obchodech,“ dodává Tomáš Pšenička, hlavní tvář projektu Alteration.

Zveřejněno: 12. 11. 2021