Kingston Digital uvádí na trh hardwarově šifrovaný externí SSD disk

Společnost Kingston Digital Europe ohlásila nejnovější přírůstek do svojí řady šifrovaných disků – externí SSD disk IronKey Vault Privacy 80 (VP80ES). Je to první inovativní externí SSD disk společnosti Kingston nezávislý na operačním systému, který je vybaven nejen hardwarovým šifrováním pro ochranu dat, ale také dotykovým displejem.

Používání disku IronKey VP80ES je stejně intuitivní jako odemykání chytrého telefonu. Disk vybavený snadno použitelným barevným dotykovým displejem a 256bitovým šifrováním XTS-AES s certifikací FIPS 197 je navržen tak, aby dokonale chránil data a zároveň byl uživatelsky přívětivý. Odolává útokům typu Brute Force a BadUSB, má digitálně podepsaný firmware a je vhodný pro uživatele z malých a středních firem (SMB) i pro tvůrce obsahu. Díky svým bezpečnostním funkcím na armádní úrovni ochrany výrazně překonává internetové a cloudové služby pro zabezpečení důležitých firemních informací, dokumentů nebo obrázků a videí ve vysokém rozlišení.

Kromě snadného používání a hardwarového šifrování nabízí VP80ES další funkce na ochranu dat, jako je možnost nastavení více hesel (správce/uživatel) typu PIN/heslová fráze a konfigurovatelná pravidla používání hesel. Pro lepší zabezpečení má VP80ES funkci na ochranu proti útokům hrubou silou, která disk standardně vymaže, pokud jsou hesla správce nebo uživatele zadána chybně 15krát po sobě.

Nemusíte se však bát, že heslo zapomenete – díky možnosti použití znaku „mezera“ můžete jako heslovou frázi zadat nějaký snadno zapamatovatelný seznam slov, známý citát nebo text oblíbené písně. Další možností je odemykat VP80ES pomocí PIN bloku, stejně jako u mobilního zařízení.

Externí SSD disk Kingston IronKey Vault Privacy 80 je k dostání v kapacitách 480 GB, 960 GB a 1920 GB. Jeho mimořádné užitné vlastnosti doplňuje také omezené tříletá záruka, bezplatná technická podpora a legendární spolehlivost značky Kingston.

Zveřejněno: 24. 05. 2022