Koncept Alienware Nyx ukazuje budoucnost hraní

Značka Alienware, která patří pod společnost Dell, představila svůj koncept budoucnosti hraní. Ten nese název Nyx a jeho účelem je vyřešit problémy s kapacitou Wi-Fi i s přechodem mezi zařízeními.

Na jedné Wi-Fi budou moci být v jednu chvíli připojeni až čtyři hráči, a navíc bude možné jednoduše přecházet mezi jednotlivými zařízeními a z televize se kdykoliv přesunout na PC nebo tablet a zpátky, aniž by to nějak narušilo hru.

Řešení spoléhá na domácí edge computing s lokálním zpracováním dat, tak aby byla latence co nejnižší, odezva co nejlepší a přenosová rychlost co nejvyšší. Odhaduje se, že latence ve hře by mohla být s tímto řešením v řádu milisekund a situace by tak byla výrazně lepší než třeba při současném hraní v cloudu.

Základem řešení by byla jednoduchá aplikace, která by byla nahraná na všech koncových zařízeních, která byste jako hráči chtěli v domácnosti používat. I v průběhu rozehrané hry byste tak mohli přejít na jakékoliv jiné zařízení a pokračovat v hraní tam. Koncept Nyx zatím nefunguje jako hotový produkt, ale jedná se o nástin toho, jak by mohlo do budoucna vypadat hraní podle Alienware.

Zveřejněno: 07. 01. 2022