Legendární Zeppelin se vrací

Legendární reproduktor Bowers & Wilkins Zeppelin se dočkal znovuzrození. Zařízení, které bylo jako první uvedeno v roce 2007 a následně i v letech 2011 a 2015, získalo po šesti letech inovovanou verzi.

Zeppelin Wireless si podle tvaru s jiným reproduktorem nepomýlíte – jeho elipsovité provedení skutečně připomíná stejnojmennou vzducholoď. Jinak ale jeho nejnovější iterace není určena pro ty, kteří preferují kabelový přenos hudby. Bezdrát zde zkrátka vítězí na plné čáře.


Jediným konektorem pro připojení kabelu je zde USB typu C, nabídka bezdrátových možností připojení je však skutečně bohatá. Zeppelin je tak kompatibilní s technologiemi jako Apple AirPlay 2, Spotify Connect či aptX Adaptive Bluetooth. Právě poslední zmiňovanou podporuje značka B & W i ve svých sluchátkách.

Pokud jde o použité audio řešení, které je u repráků samozřejmě ještě důležitější jak bezdrátový přenos, dostal Zeppelin od svého výrobce dva výškové měniče Decoupled Double-Dome, které najdeme například v 600 Anniversary Series, a také 90mm středové měniče. Uprostřed se pak nachází subwoofer s průměrem 150 mm.

Zveřejněno: 15. 10. 2021