LG 48GQ900 je 48" OLED monitor se 120Hz obnovovací frekvencí

Společnost LG uvádí novinku v podobě 48" OLED monitoru, která je součástí řady UltraGear a jde o vůbec první OLED monitor v portfoliu značky.

Model LG48GQ900 je vybaven WOLED panelem se 4K rozlišením a HDR displejem s 10bitovými barvami. Na rozdíl od OLED televizorů LG bude tenhle monitor osazen i povrchem obrazovky s úpravou proti odleskům.

Zatím není jasné, kolik vstupů z každého druhu bude monitor mít, nicméně už teď víme, že k podporovaným rozhraním budou patřit porty typu DisplayPort či HDMI 2.1 s variabilní obnovovací frekvencí (VRR) a 4K signály při 120Hz obnovovací frekvenci pro zařízení jako PlayStation 5, Xbox Series X a high-endové herní počítače.

Po designové stránce se můžeme těšit na klasické UltraGear prvky jako purpurové světelné efekty na zadním panelu a samozřejmě i loga značky. Součástí elegantního bezokrajového designu jsou i integrované reproduktory nebo podstavec na stůl tvaru V.

Monitor LG 48GQ900 bude na trh uveden ve druhé polovině letošního roku, cena ani podrobnější specifikace zatím nebyly oznámeny.

Zveřejněno: 04. 03. 2022