Luxman rozšířila svoji řadu prémiových CD přehrávačů

CD ještě nejsou mrtvým médiem – minimálně v říši audiofilů, kde působí i oblíbený výrobce Luxman. Ten teď představil zcela nový SACD/CD přehrávač s DAC.

Model Luxman D-07X je cenově i funkčně umístěn v sortimentu pod vlajkovou lodí japonské značky D-10X. Jenže i tak od tohoto modelu přebírá některé finesy. Jmenovitě jde například o dvojici DAC čipů MUS-IC BD34301EKV od společnosti ROHM Semiconductor. Dále je tu systém diskové mechaniky LxDTM-i s hliníkovou přihrádkou na CD disky a ocelovými bočními + horní dekou. Díky tomuto řešení jsou minimalizovány vibrace celého mechanismu.

USB vstup umožňuje přehrávání zvuku ve vysoké kvalitě, a to konkrétně PCM až do 32 bit/768kHz a DSD až do DSD512. K dispozici jsou také koaxiální a TOSLINK vstupy, jež umožňují přehrávání PCM až do 24 bitů / 192 kHz. A kromě toho tu máme i podporu MQA.

Samozřejmě je toho víc, co by se o tomto zařízení dalo ještě zmínit. Nás však zajímá ještě jedna „vlastnost“, a sice cena. Ta se točí okolo 10 tisíci dolarů, tedy přibližně na úrovni 220 tisíc korun. Ale co by audiofilové neudělali pro své uši.

Zveřejněno: 31. 03. 2023