Majitelé Xbox Series X hlásí problémy s přehráváním Blu-ray

Majitelé herních konzolí Xbox Series X si stěžují na problémy s přehráváním UHD Blu-ray disků. Konkrétně se jedná o třívrstvá média s kapacitou 100 GB.

Xbox Series X je poměrně univerzální zařízení. Navzdory definici „herní konzole“ totiž slouží i jako přehrávač UHD Blu-ray disků, a to díky integrované kompatibilní mechanice. Jenže 4K Blu-ray disky s kapacitou 100 GB zde mají problémy, a ty se množí.

Například jeden uživatel Redditu si dle portálu FlatpanelsHD stěžoval, že kombinace Xboxu s 4K Blu-ray diskem přehrává veškerý obsah rychlostí 1 – 2 snímky za vteřinu a to ještě bez zvuku. Přehrát si úvodní logo studia, které se běžně zobrazuje tak na prvních 10 vteřin, potom trvá i několik minut.

Jiní uživatelé si stěžují také na příliš hlasité pevné disky v konzoli. Některým z nich prý pomohlo otočit Xbox Series X na bok. Je otázkou, zda se podobné problémy dají řešit Microsoftem formou softwarové aktualizace, podobně jako v případě příliš zesílených odstínů černé, které trápily uživatele UHD a Blu-ray na Xbox Series X v minulosti.

Zveřejněno: 19. 01. 2022