Minirecenze Realme GT Master Edition – stylovka, která zaujme

Realme přichází s další novinkou, kterou je Realme GT Master Edition. Tím rozšiřuje GT rodinu o nového člena. Smartphone zaujme hned na první pohled svým neotřelým vzhledem připomínající kufr, kvalitními parametry ověnčenými navíc i pěknou cenovkou.

Realme GT Master Edition běží na operačním systému Android 11, který je podpořen nadstavbou Realme UI 2.0. Díky procesoru Snapdragon 778G 5G funguje smartphone svižně a bezproblémově i při využívání náročnějších aplikacích a hraní her. A pro ty, co se rádi hrabou v číslech, uvádíme, že jeho skvělý výkon dokládá i zisk 526 860 bodů v AnTuTu benchmarku.

Kufříková záda telefonu z veganské kůže upoutají pozornost hned na první dobrou. Někomu by mohlo vadit, že je přístroj vyrobený z plastu. Ale musíme konstatovat, že ten ale vypadá elegantně a zařízení vůbec nepůsobí laciným dojmem – spíše naopak. Telefon hezky padne do ruky a je přesně tak akorát velký. Dobře se drží a v ruce neklouže.

Super AMOLED displej s rozměrem 6,43 palců zaujme 120 Hz obnovovací frekvencí, maximálním svitem 1000 cd/m2 (nitů) a Full HD+ rozlišením. Díky vysokému jasu je displej dobře čitelný i na přímém slunci. Je třeba vyzdvihnout i široký pozorovací úhel a parádní podání barev.

Mezi přednosti telefonů od Realme standardně patří bleskové nabíjení. Hned v balení najdete přiloženou 65W nabíječku (!), se kterou dosáhnete plného nabití akumulátoru s kapacitou 4300 mAh za pouhých 33 minut (opět !). Výdrž baterie se těžko hodnotí a záleží samozřejmě na mnoha faktorech, ale při běžném používání pohodlně vydrží den až den a půl.

Zadní fotoaparát má tři snímače s 64 Mpx + 8 MPx + 2 MPx, které zvládají vytvořit kvalitní snímky, jež mají pěkné přirozené barvy i velmi dobrou ostrost. Video pak telefon umí ve točit ve 4K. Zatímco se zadní kamera oproti předchůdci Realme GT nijak nezměnila, přední selfie kamera je nyní výrazně lepší. Rozlišení 32 Mpx zaručuje kvalitní selfie i videohovory.

Telefon svým vybavením spadá do střední třídy a doporučit ho lze i z hlediska poměru cena/výkon. Konfiguraci 8GB + 256GB pořídíte od 13. září 2021 za 10 499 Kč, menší variantu 6GB + 128GB pak jen za 8 999 Kč exkluzivně pro dejnách Alza. 

 

Hodnocení DigitálníDomácnosti.cz: Vynikající

Shrnutí: Realme GT Master Edition je telefon, který může nabídnou o trochu víc než kategorie střední třídy, ve které je výrobcem prezentován. Hlavním důvodem tohoto hodnocení je především kvalitní a dobře čitelný Super AMOLED displej s obnovovací frekvencí 120 Hz, což v této třídě zatím není úplně běžné. Spolu s obřím výkonem procesoru pak budete moci hrát i náročnější hry, aniž byste zaznamenávali nějaké výpadky nebo nepřesnosti v zobrazení. Nadstavbu Reaklme UI 2.0 snadno každý pochopí, a tak se už po několika dnech stane telefon kamarádem, který splní většinu (ne-li všechna) očekávání – a to za poměrně slušnou cenu při dané výbavě.

Zveřejněno: 11. 09. 2021