Mobilní routery, co jako první podporují Wi-Fi 6E

Nové mobilní routery Netgear NETGEAR Nighthawk M6 (MR6110) a M6 Pro (MR6500) využívají revoluční sílu 5G sítě a Nighthawk M6 Pro je navíc prvním mobilním routerem na světě, který dokáže využít technologii Wi-Fi 6E.

Na rozdíl od tradičních Wi-Fi routerů, které pracují pouze s kabelovými, DSL nebo optickými službami, tyto mobilní hotspoty uživatelům umožňují používat 5G jako primární připojení k internetu a poskytovat jim doma, v práci nebo na cestách multigigabitové rychlosti.

Nighthawk M6 Pro je mobilní router s pokročilými parametry, jako je duální konektivita 5G mmWave-Sub-6, 2,5G ethernetovým portem, možností přepínání mezi Wi-Fi 6 a Wi-Fi 6E, 8krát větší kapacitou a rychlostí než ve 4G a 2,8palcovým dotykovým displejem. Jde o první mobilní hotspot s Wi-Fi 6E který zpřístupňuje 6GHz pásmo pro nejnovější a nejrychlejší připojená zařízení. Prostřednictvím Nighthawk M6 Pro se může připojovat současně až 32 zařízení a užívat si rychlé stahování, hraní bez zpoždění, streamování v 8K, a to po celé domácnosti nebo provozovně.

Nighthawk M6 nabízí konektivitu 5G Sub-6 a Wi-Fi 6 se 4x větší kapacitou a rychlostí než 4G. Celá domácnost si může užívat plynulé a ostré 4K streamování, hraní her a nepřerušované videohovory. Gigabitový ethernetový port a USB-C port usnadňují připojení a robustní baterie navíc umožňuje mnoho hodin používání na cestách. Router má 2,4palcový barevný dotykový displej.

Kromě výhod pro běžné spotřebitele nabízejí oba mobilní routery špičková řešení také pro moderní hybridní kancelářská prostředí. Díky využití cloudové správy Netgear Insight Pro mohou organizace přehledně spravovat, nasazovat a konfigurovat mobilní routery pro zaměstnance. Díky jednoduchému ovládání mohou centrálně aplikovat firemní zásady, spravovat profily a monitorovat skupiny zařízení. Kromě toho je mohou snadno lokalizovat a získat zprávy například o využití dat.

Zveřejněno: 27. 06. 2022