Moderní porcelánové vypínače výrazně oživí vaši domácnost

Digitální domácnost, to není jenom moderní elektronika a chytré spotřebiče. To jsou i ovládací prvky, které mohou být stejně jedinečné jako vy sami.

Součástí moderních interiérů tak může být i porcelán, který se v poslední době opět dostal do módy, a to nejen kvůli svému nadčasovému, designovému vzhledu, ale i kvůli vlastnostem, které může mít ve formě například vypínačů. Jedná se o přírodní a zdravotně nezávadný materiál, který je extrémně pevný, tvrdý a odolný a nevadí mu ani elektrický zkrat (na rozdíl od plastu, který se zkratem poškodí).

Největším výrobcem porcelánových vypínačů na světě je česká firma Katy Paty, u které se navíc výrobky (například vypínače Pura) ručně glazurují a barví. Dochází k tomu tzv. vtavnou metodou při 1 150 °C. Takové vypínače pak odolají třeba i UV záření.

Na povrchu takových vypínačů pak nezůstávají otisky prstů a nedrží se na nich ani nečistoty jako prach, centrofix nebo saze. A výrobce si je jimi tak jistý, že na ně dává záruku 50 let, mimo vnitřní mechanismus elektrického strojku vypínače, na který je poskytována záruka 10 let.

Zveřejněno: 01. 02. 2022