Multifunkční NAS s podporou 4K HDMI a M.2 NVMe SSD

Společnost QNAP Systems představila výkonné zařízení NAS 10GbE TVS-672X se šesti pozicemi a TVS-872X s osmi pozicemi vybavené procesory Intel Core i3. Díky rozšiřitelné úložné kapacitě a aplikacím bohatým na funkce, oba modely podporují akceleraci M.2 NVMe SSD cache, rozšíření PCIe, zálohování do více cloudů, výstup HDMI 4K při 60 Hz, překódování v reálném čase, podporu pro Azure Active Directory Domain Services (Azure AD DS) a mnoho dalších funkcí ke zlepšení pracovních toků a produktivity malých a středních podniků.

Řada TVS-x72X je vybavena čtyřjádrovým procesorem Intel Core i3-8100T 3,1 GHz s dvoukanálovou pamětí DDR4 (rozšiřitelnou na 64 GB). Nabízí dva gigabitové porty a jeden port 10GBASE-T RJ45 (10G/5G/2,5G/1G/100M) pro zvýšení výkonu virtuálních počítačů, intenzivní přístup k souborům, vysokorychlostní zálohování/obnovu a přenos multimediálních souborů. Čtyři porty USB 3.2 Gen 2 (10 Gb/s) také umožňují kompatibilitu s novějšími a rychlejšími disky USB/rozšiřujícími jednotkami pro přenos velkých multimediálních souborů. Řada TVS-x72X se hodí pro použití s cenově přívětivými řízenými a neřízenými switchi 10GbE QNAP, s nimiž lze získat bezpečnostní, a škálovatelná vysokorychlostní síťová prostředí.

Uživatelé mohou nakonfigurovat SSD cache použitím 2,5" disků SSD nebo dvou disků M.2 NVMe 2280 SSD (prodávají se samostatně) v zařízení TVS-x72X. Rozšiřitelnost PCIe umožňuje větší potenciál využití NAS prostřednictvím instalace karet QM2, síťových karet 2,5/5/10/25GbE, karet Fibre Channel a rozšiřujících úložných karet od společnosti QNAP. Řada TVS-x72X poskytuje výstup HDMI 2.0, který podporuje až 4K (3840 x 2160p) při 60 Hz a umožňuje přímé zobrazení multimédií, virtuálních počítačů nebo plochy Ubuntu na monitoru nebo televizi.

Řada TVS-x72X splňuje požadavky na zabezpečení, zálohování, sdílení souborů a centrální správu. Blokové snímky zajišťují ochranu dat a okamžité obnovení, čímž uživatelům pomáhají chránit se před hrozbami ransomwaru. HBS (Hybrid Backup Sync) usnadňuje lokální/vzdálené/cloudové úlohy zálohování a šetří čas a kapacitu úložiště pomocí technologie QuDedup, která deduplikuje záložní soubory u zdroje. Zařízení NAS řady TVS-x72X může také fungovat jako zálohovací centrum na podnikové úrovni tím, že podporuje zálohování/obnovu cloudových dat a virtuálních počítačů (včetně Google Workspace, Microsoft 365, VMware a Hyper-V). Týmovou spolupráci lze výrazně vylepšit pomocí Qsync pro synchronizaci souborů. Integrovaný App Center zvyšuje potenciál aplikací NAS, jako je například hostování více virtuálních počítačů a kontejnerů a nasazení brány cloudového úložiště.

Uživatelé NAS TVS-x72X mohou přepnout operační systém z QTS na QuTS hero – operační systém společnosti QNAP pro zařízení NAS na bázi ZFS. QuTS hero zajišťuje komplexní integritu dat, redukci dat (inline deduplikaci dat, kompresi a komprimaci) a mnoho dalšího a využívá další systémové prostředky k zajištění optimálního prostředí pro ochranu podnikových dat.

 

Zveřejněno: 03. 06. 2021