Na český trh přichází pět modelů smartphonů TECNO

Značka chytrých telefonů TECNO, která dodává chytré telefony ve více než 70 zemích světa, začala na českém trhu prodávat hned pět modelů smartphonů z řad Camon a Spark, dostupných vždy ve dvou různých barevných provedeních.

Značka chytrých telefonů TECNO patří společnosti TRANSSION Holdings se sídlem v čínském Šen-čenu. Heslem značky TECNO je „Stop At Nothing" (Nezastavit se před ničím) a jejím cílem je zpřístupnit nejlepší současné technologie ve stylově navržených, inteligentních produktech. Značka nedávno vstoupila i na náš trh.

Nejvyšší modely smartphonů TECNO na českém trhu budou reprezentovat chytré telefony řady Camon (Camon 18 a Camon 18 Premier), které kromě výkonných procesorů přinášejí i displeje s vysokým rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí (model Camon 18 Premier) a špičkové moduly fotoaparátů.

V oblasti fotografování a pořizování videa vyniká především telefon TECNO Camon 18 Premier, vybavený trojitým hlavním fotoaparátem s rozlišením 64 megapixelů, optickou stabilizací a 5násobným optickým zoomem, zasazeným do zadní strany telefonu, vyrobené z matného skla. Další předností tohoto chytrého telefonu se 6,7palcovým, 120Hz AMOLED displejem je rovněž rychlé 33wattové dobíjení, díky kterému lze jeho 4750mAh baterii dobít z nuly na 100 % během 65 minut.

Model TECNO Camon 18 s 6,8palcovým, 90Hz displejem sází na vysoký výkon platformy MediaTek Helio G88 a dlouhou výdrž své 5000mAh baterie. K pořizování snímků a videí slouží trojitý multifunkční fotoaparát s rozlišením hlavního snímače 48 megapixelů a schopností pořizovat poutavé noční záběry nebo videa s rozostřeným pozadím.

Smartphony střední a nižší třídy pak přináší na český trh řada TECNO Spark, reprezentovaná modely Spark 8, Spark 8T a Spark 8 Pro. Ve všech případech se jedná o – ve své kategorii – vysoce nadprůměrně vybavené smartphony s kvalitními displeji, výkonnými platformami MediaTek Helio, dostatečnou kapacitou operační paměti a úložiště na data, stejně jako dlouhou výdrží díky 5000mAh baterii. Duální a trojité moduly fotoaparátů smartphonů řady TECNO Spark produkují skvělé portrétní snímky, panoramata i selfie.

Smartphony značky TECNO běží na systému Android spolu s uživatelskou nadstavbou HiOS. Nastavba, vyvinutá přímo pro telefony TECNO, nabízí mnoho funkcí, které zákazníkům zpříjemní ovládání telefonu, přizpůsobení notifikací, uvolnění úložiště a také nabízí důležitá bezpečnostní vylepšení. Uživatelská nadstavba poskytuje také nástroje pro práci s fotografiemi a videem, se soubory a dokumenty, pro individualizované nastavení notifikací, vlastní úložiště motivů pro telefon, několik funkcí pro zrychlení a vyčištění telefonu a celý balík aplikací pro zabezpečení.

Zveřejněno: 27. 04. 2022