Netgear uvádí nespravovaný přepínač MS108UP, ideální doplněk k přístupovým bodům s Wi-Fi 6

Společnost Netgear představuje nový nespravovaný multigigabitový Ultra60 PoE++ přepínač MS108UP. Tato novinka je jediným multigigabitovým nespravovaným přepínačem s PoE++ dostupným na trhu.

Malé i velké firmy čelí výzvě, kterou je třeba překonat – k hladkému provozu sítě už jim nestačí pouze gigabitové připojení. Proto Netgear přichází s novým nespravovaným multigigabitovým Ultra60 PoE++ přepínačem MS108UP. Ten nabízí PoE budget 230 W a osm 1G/2,5G portů pro připojení přístupových bodů s Wi-Fi 6 a dalších zařízení. Nový přepínač je ideálním společníkem přístupových bodů jako je Netgear WAX610 nebo WAX630 s 2,5G konektivitou, které oceňují zejména malé a středně velké firmy nebo domácí kanceláře.

Stále častěji se ve firmách využívá video, živé streamování a další moderní aplikace, které přináší potřebu větší šířky pásma. Počet zařízení, která mají k dispozici multigigabitové rychlosti, každým dnem stoupá. Podobně vysoké nároky souvisí i s provozem bezdrátových přístupových bodů, 4K IP kamer, LED světel nebo IP reproduktorů. Se všemi těmito faktory si musí firmy a organizace poradit.

Aby mohly plně využít výhody technologie Wi-Fi 6, potřebují dvě věci: PoE++ a 2,5gigabitové ethernetové porty na přepínači, který napájí jejich přístupové body. Použití přepínače, který podporuje pouze 1 Gb totiž sníží propustnost připojení na možnosti, které nabízí Wi-Fi 5. Obdobné to je s použitím pouze PoE+ namísto PoE++.

Nespravovaný přepínač Netgear MS108UP je proto řešením pro organizace, které chtějí mít síť PoE spolehlivě připravenou na budoucnost. Tento produkt je schopný podporovat rychlosti 2,5G/1G/100M (multi-gig) i Ultra60 PoE++ na jediném přepínači v existující infrastruktuře CAT5e nebo lepší.  Umožňuje také napájet všechna zařízení z jediného přepínače s jakýmkoliv výkonem bude potřeba – až 60 W na port a s celkovým budgetem 230 W.

Zařízení vyniká také díky exkluzivním funkcím PoE Auto-Balance pro automatické vyvážení napájení PoE podle potřeb zařízení, optimalizaci PoE budgetu na přepínači a snížení potřeby více přepínačů nebo nákladů na energii.

Mezi klíčové parametry MS108UP patří:

             Automaticky přizpůsobitelné multi-gigabitové porty: Šetří náklady na přepojování kabelů a jsou navrženy tak, aby podporovaly konektivitu přístupových bodů s Wi-Fi 6, IP kamer, atd.

             Režim plug-and-play: MS108UP funguje bez potřeby softwaru nebo konfigurace.

             Design bez ventilátoru: Možnost umístit přepínač do jakéhokoliv prostředí citlivého na hluk.

             Energeticky účinný ethernet (IEEE 802.3az) pro maximální úsporu energie: Nejnovější možnosti úspory energie, včetně automatického přepnutí na režim nižší spotřeby u jednotlivých portů, když je připojení nefunkční nebo nečinné.

             Neblokující architektura přepínání pro maximální propustnost při rychlosti drátového připojení: Veškerou konektivitu, kterou potřebujete pro svá zařízení, získáte prostřednictvím všech 8 portů multigigabitového ethernetu, a to bez přetížení a v plně duplexním režimu.

             Limitovaná záruka Pro Safe: Zahrnuje doživotní výměnu následující pracovní den, doživotní podporu prostřednictvím chatu a 90denní bezplatnou telefonickou podporu.

Cena a dostupnost

Přepínač MS108UP je možné zakoupit v síti obchodních partnerů společnosti Netgear za doporučenou koncovou cenu 10.530 Kč (429 eur).

Zveřejněno: 22. 07. 2022