Notebook od Dynabooku je určený pro vzdělávání

Společnost Dynabook uvedla na trh nový notebook s modelovým označením Satellite Pro E10-S, který je určený specificky pro oblast vzdělávání.

Výrobce u něj kladl důraz mimo jiné na mobilitu – tloušťka zařízení je jen 19,9 mm a hmotnost od 1,15 kg (samozřejmě podle konkrétní zvolené výbavy). Pro účely studentů je důležitá také odolnost, která je zajištěna mimo jiné speciálně vyztuženým tělem, které by mělo zvládnout pád ze stolu i vyšší tlak, ale také gumovými prvky šasi, které dokážou pohltit otřesy. A s ohledem na vyšší životnost byly vybírány i jednotlivé komponenty, například uvnitř najdete výhradně SSD úložiště.

Zásadní jsou pro mladé také cena či jednoduchost používání. Pokud jde o univerzální specifikace, jedná se o zařízení s 11,6palcovým matným HD LCD displejem, který disponuje antireflexní úpravou a snižuje namáhání očí při používání. Pevnější panty umožňují otevření notebooku do úhlu 180 stupňů a sdílení obrazovky. Za zmínku stojí také provedení bez ventilátorů, které nebude rušit ostatní na přednáškách a ve školních třídách.

Zveřejněno: 19. 03. 2021