Nová řada herních notebooků Alienware X přichází

Na trh se dostává nová řada špičkových herních notebooků, které jsou výkonné ale tenké. Má je na svědomí značka Alienware, která tyhle laptopy uvádí v řadě Alienware X.

Řada zatím čítá první dva modely, kterými jsou notebooky Alienware x15 a Alienware x17. Jde o zatím nejtenčí herní notebooky s 15", respektive 17" úhlopříčkou displeje značky Alienware. Navzdory unikátní tenké konstrukci uspokojí tyhle stroje svým výkonem i ty nejnáročnější hráče.

Například technologie chlazení je přihlášena k patentové ochraně. Samozřejmostí jsou pak nejmodernější komponenty, které jsou pro hraní nejnovějších herních titulů prakticky nutností. Displeje notebooků se zároveň podle výrobce chlubí mimořádně vysokou snímkovou frekvencí.

Už teď je model Alienware x15 považovaný za aktuálně nejvýkonnější herní notebook na světě s 15palcovou úhlopříčkou a tloušťkou do 16 mm. Konkrétně se jedná o 15,9 mm, přičemž 17" model je tenký jen 20,9mm. Výrobce tak konkurenci nastavil poměrně vysokou laťku a v tomto segmentu se ještě máme určitě na co těšit.

Zveřejněno: 02. 06. 2021