Nové modely LG televizorů

Nové řady televizorů LG pro letošní rok 2022 nabízejí technologie OLED eve a Quantum Dot NanoCell, které přinášejí nejlepší kvalitu obrazu a barev. Jde konkrétně o modelové řady OLED, QNED a NanoCell. Nové QNED televizory zvyšují díky exkluzivní technologii LG Quantum Dot NanoCell laťku kvality obrazu LCD. Na trh přijdou rovněž nové modely s technologií NanoCell a inteligentními procesory LG α5 Gen 5 za dostupnou cenu.

Televizory LG OLED evo

Novinky LG OLED TV řady G2 (LG OLED evo Gallery Edition) a řady C2 jsou osazené nejpokročilejším OLED panelem OLED evo, inteligentním procesorem α (Alpha) 9 Gen 5 a novou technologií pro zvyšování jasu, která posouvá zážitek z domácí zábavy na novou úroveň. Technologie LG OLED evo nabízí vyšší jas, čistý a detailní obraz pro realistický zážitek. Jas je dále zvýšený i díky novým funkcím Brightness Booster Max (řada G2) a Brightness Booster (řada C2), které jsou implementovány díky vyššímu výpočetnímu výkonu procesoru α9 Gen 5.

Největší rozsah velikostí obrazovek v historii

Řada OLED televizorů LG pro rok 2022 uvítá také nové velikosti obrazovek a stylové designy, které spotřebitelům poskytují větší výběr. Kromě prvního 97palcového OLED televizoru na světě a nového 83palcového modelu nabízí řada G2 77-, 65- a 55palcové varianty. Zdokonalený Gallery Design řady G2 umožňuje uživatelům namontovat televizory do jedné roviny se stěnou. Řada LG C2 pak nabízí nejvíce velikostí obrazovek z televizorů pro rok 2022. Celkem je možné vybírat ze šesti velikostí. Vůbec první 42palcový OLED televizor doplňuje širokou nabídku modelů řady C2 s úhlopříčkami 83, 77, 65, 55 a 48 palců. Novinkou pro letošní rok jsou u modernizované řady C2 tenčí rámečky, které pomáhají zajistit pohlcující zážitek ze sledování a doplňují elegantně štíhlý design.

Inteligentní procesor LG α9 Gen 5

Nový, vylepšený inteligentní procesor LG α9 Gen 5 využívá algoritmus hlubokého učení ke zvýšení výkonu dopočtu rozlišení – upscalingu nejnovějších OLED televizorů –, díky kterému získává obraz trojrozměrnější efekt. Procesor α9 Gen 5, kterým jsou vybavené modely řady G2, C2 a Z2, se může pochlubit také novým algoritmem Dynamic Tone-mapping Pro, který individuálně zpracovává více než 5000 oblastí na obrazovce a každou z nich vylepšuje tak, aby byl obraz živější a detailnější – ve světlejších i v tmavších částech obrazu. Nejnovější procesor od LG zvyšuje i kvalitu zvuku prostřednictvím funkce AI Sound Pro, která umožňuje vestavěným reproduktorům televizorů vytvářet virtuální prostorový zvuk v režimu 7.1.2 kanálů. Řadu OLED televizorů pro rok 2022 doplňují OLED televizory řady B2 ve třech velikostech obrazovky (77, 65 a 55 palců) a řady A2 ve čtyřech velikostech obrazovky (77, 65, 55 a 48 palců), které jsou vybavené samo svítící technologií společnosti LG, procesorem α7 Gen 5 s funkcemi Dynamic Tone-mapping, AI Sound Pro a virtuálním prostorovým zvukem v režimu 5.1.2 kanálů.

Uznávaná kvalita obrazu

OLED televizory LG nadále určují standard kvality obrazu. Panely použité v letošní řadě byly opět certifikované společností Intertek na zajištění 100% věrnosti barev a 100% objemu barev. To znamená, že OLED televizory LG pro rok 2022 poskytují přesnou reprodukci barev a dokážou vyjádřit každý jednotlivý tón a odstín původního zdroje, bez ohledu na to, jak jasné nebo tmavé je dění na obrazovce. Všechny modely pro rok 2022 jsou navíc certifikované společností UL jako flicker-free.

Nové QNED televizory LG pro rok 2022

QNED televizory LG, certifikované mezinárodní agenturou pro testování výrobků Intertek na zajištění 100% objemu a konzistence barev, nabízejí vynikající barvy v širokém pozorovacím úhlu, což umožňuje všem v místnosti vychutnat si dokonalý zážitek ze sledování LCD obrazovky.

Technologie Precision Dimming

Technologie Precision Dimming společnosti LG dále zvyšuje kvalitu obrazu nových QNED Mini LED televizorů a zajišťuje vyšší špičkový jas i hlubší a jemnější odstíny černé. Díky přibližně 30 000 Mini LED, z nichž každá má pouze 1/40 velikosti běžné LED, a tisícům zón lokálního stmívání nabízejí QNED Mini LED televizory LG přesné řízení jasu, díky kterému každá scéna vypadá a působí realističtěji. QNED Mini LED televizory s rozlišením 8K jsou také vybavené novým inteligentním procesorem LG α (Alpha) 9 Gen 5 s funkcí hlubokého učení. Mezi mnoha funkcemi, které tento výkonný procesor umožňuje, patří i technologie AI Picture Pro, která analyzuje a jemně dolaďuje každý snímek a pomocí funkce Dynamic Tone Mapping Pro upravuje křivku barevného tónu ve více než 5000 blocích každého snímku. Výsledkem jsou ostřejší, dynamičtější snímky a mnohem méně vizuálně rušivého halo efektu.

Dolby Vision IQ s přesným zobrazením detailů

Nejnovější OLED a QNED televizory LG jsou první, které využívají technologii Dolby Vision IQ s funkcí Precision Detail. Tato nová technologie poskytuje z Dolby Vision obsahu ještě více, když odhaluje další detaily ve světlých i tmavých oblastech obrazu. A pro stejně pohlcující zvukovou složku poskytují nové OLED i QNED televizory LG prostřednictvím svého systému reproduktorů prostorový zvuk Dolby Atmos.

Optimalizováno pro hraní her

OLED televizory LG poskytují dobu odezvy 0,1 milisekundy (GtG), nízké zpoždění na vstupu a až čtyři HDMI porty, podporující řadu funkcí HDMI 2.1. Díky integrované podpoře služeb Google Stadia a GeForce NOW je na OLED televizorech LG k dispozici také bezproblémové hraní v cloudu.

Nový režim Dark Room Mode, který upravuje jas obrazovky pro lepší herní zážitek při zhasnutém světle, lze rovněž zvolit prostřednictvím nabídky Game Optimizer, stejně jako nastavení pro G-SYNC Compatible, FreeSync Premium a proměnlivou obnovovací frekvenci (VRR). Novinkou pro rok 2022 jsou další předvolby displejů LG pro různé herní žánry, kdy k dříve dostupným možnostem pro střílečky z pohledu první osoby, RPG a strategie v reálném čase přibyl sportovní režim.

Rovněž nové QNED televizory LG podporují řadu funkcí HDMI 2.1, včetně režimu automatického snížení latence (ALLM) a vylepšeného zpětného zvukového kanálu (eARC). Podpora služeb Google Stadia a GeForce NOW znamená, že si uživatelé mohou v nejlepší kvalitě užít i cloudové hraní nové generace. A pro rychlý přístup ke všem důležitým funkcím a nastavením během hraní nabízejí QNED televizory LG praktické nabídky Game Optimizer a Game Dashboard.

LG NanoCell TV s novým procesorem

S novými modely pro rok 2022 přichází rovněž řada LG NanoCell TV, osazená inovovanými procesory α5 Gen 5. Tyto televizory se zvýšeným rozsahem barev díky technologii Nano Color a se zvukem Ultra Surround posouvají domácí zábavu na novou úroveň. S technologií Nano zobrazují televizory LG NanoCell čisté barvy s vysokou přesností i ze širokých pozorovacích úhlů. Nanočástice také odstraní nečisté barvy z vlnových délek RGB a zajistí, že se na obrazovce televizoru zobrazí pouze čisté a přesné barvy.

Vylepšené uživatelské prostředí

OLED, QNED i NanoCell televizory LG pro rok 2022 jsou vybaveny systémem webOS 22, nejnovější verzí inovativní platformy Smart TV od LG. Systém webOS 22 nabízí řadu nových možností personalizace, včetně přizpůsobitelných uživatelských profilů, které umožňují každému členu domácnosti upravit svůj zážitek ze sledování a využívat snadnější přístup k preferovaným kanálům, aplikacím a službám na poskytování obsahu. Platforma webOS 22 poskytuje také výjimečné pohodlí díky funkcím, jako jsou NFC Magic Tap, umožňující jednoduchý způsob zrcadlení obrazovky z mobilního telefonu na televizoru, Room To Room Share na zrcadlení kabelového nebo satelitního obsahu přes Wi-Fi z jednoho televizoru na druhý ve stejné domácnosti, takže není třeba další set-top-box na druhém televizoru.

Kromě toho mohou uživatelé díky funkci Home Dashboard snadno sledovat aktivní zdroje (např. herní konzole, Blu-Ray přehrávače atd.) a také veškerá chytrá domácí zařízení připojená k televizoru.

Ceny pro český trh budou oznámeny později.

Zveřejněno: 28. 04. 2022