Nové monitory AOC Agon Pro mají HDR a až 240 Hz

Pod značkou Agon prodává AOC herní vybavení a ani tentokrát v tomto pravidlu nebudeme činit žádné výjimky. Trojice nových monitorů této značky nabídne HDR, obnovovací frekvenci až 240 Hz či rychlé IPS panely.

Konkrétně je o tyto monitory rozšířena řada Agon Pro, která je zaměřena na soutěžní hráče. Prvním z modelů je AOC AG274QXM, který nabízí rozlišení QHD při obnovovací frekvenci 170 Hz. Tento model využívá Mini LED IPS panel, který je certifikovaný dle VESA DisplayHDR 1000. A design tohoto monitoru byl oceněný prestižní cenou Red Dot Design Award.

Následuje dvojice taktéž 27", tentokrát bezrámečkových (ze všech čtyř stran) monitorů, které se navzájem liší hlavně rozlišením, a právě obnovovací frekvencí. Zatímco monitor AG274UXP (na úvodním obrázku) nabízí kombinaci 4K při 144 Hz, u AG274QG je rozlišení sice skromnější (QHD), zato obnovovací frekvence je nadstandardní, a to 240 Hz. V obou případech jsou tyhle monitory vybaveny rychlými IPS panely a podporou standardu VESA DisplayHDR 600.

Zveřejněno: 28. 10. 2021