Nové soundbary Samsung: Podpora bezdrátového Dolby Atmos

Samsung představuje ucelenou řadu svých soundbarů pro rok 2022. Jedná se o tři modely (HW-Q990B, HW-Q930B a HW-S800B). A všechny podporují bezdrátové Dolby Atmos.

Tahle funkce je však dostupná jen u kombinace jednoho z výše uvedených soundbarů s vybranými televizory Samsung, opět jen modely pro rok 2022. Konkrétně obě zařízení propojíte bezdrátově u TV od modelu QN80B v řadě nahoru. Nepotřebujete žádný HDMI kabel, stačí Wi-Fi. Takto snadno do soundbaru přenesete různé zvukové formáty včetně zmíněného Dolby Atmos.

U vlajkového soundbaru Samsung HW-Q990B se pomalu ani nedopočítáte kanálů. Jedná se totiž o 11.1.4kanálový systém s reproduktory směřujícími nahoru i dopředu. Součástí balení jsou i nenápadné zadní reproduktory, které jsou osazeny měniči směřujícími nahoru a do strany, a přepracovaný subwoofer. Kromě Dolby Atmos je k dispozici i podpora DTS:X.

Vylepšení se dočkal i systém Samsung Q Symphony, který umožňuje připojení soundbaru ke kompatibilní televizi Samsung, tak aby byly zároveň synchronně využívány i reproduktory integrované v televizi.

Zveřejněno: 06. 01. 2022