Novou televizi od LG můžete ohnout

Vypadá to, že OLED panely nabízejí zcela nové možnosti, jak pojmout design (nejen) televizí. Společnost LG to nyní ukazuje na modelu Flex.

LG Flex je první ohebný televizor od jihokorejského výrobce. Zajímavé je, že ohnout jej můžete ve 20 krocích, a to nikoliv manuálně, ale pouhým stisknutím tlačítka. Jedná se o 42palcový model, který nese modelové označení LX3 a v zásadě se jedná o ohebnou verzi televizoru LG C2.

Navíc dostanete podporu WiFi 6 a také nový, méně odrazivý povlak. Jinak tu jsou původní specifikace jako 4K rozlišení s poměrem stran 16:9, technologie OLED Evo, čtyři porty typu HDMI 2.1, Dolby Vision, Dolby Atmos a TV tunery.

Maximální zakřivení obrazovky je 900R, přičemž tuto funkcionalitu využijí hlavně ti, kteří si k televizi chtějí připojit svůj počítač nebo herní konzoli. Ve chvíli, kdy televize opravdu funguje jako televize, je podle výrobce lepší zůstat u ploché obrazovky. Nicméně se jedná o zajímavé řešení, jež dokáže uspokojit více typů spotřebitelů a jako takové má šanci na úspěch. Tedy záleží samozřejmě na ceně, která zatím nebyla oznámena.

Zveřejněno: 01. 09. 2022