Nový switch od TP-Linku nabízí i PoE

Výrobce síťových zařízení TP-Link přichází s novým stolním switchem (přepínačem) TL-SL1311MP, jenž kromě široké výbavy nabízí třeba podporu PoE.

PoE neboli Power-over-Ethernet je technologie, která umožňuje přenos elektrické energie po datových kabelech. Což znamená, že vám pro propojení switche s koncovými zařízeními může stačit stávající infrastruktura. K těmto koncovým zařízením mohou patřit IP telefony, IP kamery, přístupové body, síťové video rekordéry, počítače či tiskárny.

Celkově jsou k dispozici mimo jiné porty 10/100 Mbit/s, kterých je celkově osm, dále tu máme 2 gigabitové porty RJ45, a právě osm portů PoE+. Díky tomuto standardu (jinak též 802.3af/at) dostanete až 30 W napájení na každém z osmi portů.

Celková kapacita činí 124 W a díky inteligentnímu řízení spotřeby je při vyšší spotřebě než 66 W automaticky odpojen port s nižší prioritou, aby na tom s tou vyšší nedocházelo k výpadkům. V rozšířeném režimu navíc získáte až 250 metrů pro přenos dat a napájení, takže switch pro svoje potřeby využijete třeba i ve větších prostorách.

Zveřejněno: 28. 05. 2021