OPPO na našem trhu představí smartphone Reno7 Lite 5G

Nové chytré telefony OPPO řady Reno7 staví na technologii umělé inteligence při pořizování snímků a videa, podporují technologii bleskurychlého nabíjení SUPERVOOC a přinášejí exkluzivní design se špičkovým zpracováním.

Smartphone Reno7 Lite 5G je vybavený 64Mpx hlavním fotoaparátem, 2Mpx makro fotoaparátem, 2Mpx snímačem hloubky obrazu a 16Mpx předním fotoaparátem, spolu s řadou působivých kreativních funkcí. Patří mezi ně například Bokeh Flare Portrait, Selfie HDR, AI Palettes, AI Color Portrait, Portrait Retouching a další.

-              Funkce Bokeh Flare Portrait umožňuje pořizovat portrétní snímky s bohatým bokeh efektem, stejně jako u špičkových digitálních zrcadlovek. Algoritmus rozlišuje mezi lidským objektem a pozadím, zvyšuje jas objektu a zároveň automaticky rozmazává pozadí pro dosažení působivého bokeh efektu. Rovněž retušuje detaily lidských vlasů nebo oblečení na úrovni jednotlivých pixelů, takže se na jednoduchém pozadí jeví výjimečně jasně.

-              Funkce Selfie HDR zachycuje jasná selfies i ve špatném osvětlení nebo protisvětle. Přední fotoaparát automaticky detekuje světlo na pozadí a využívá algoritmus pro potlačení jasného světla při detekci obličeje v protisvětle nebo jasného pozadí, čímž zajišťuje, že objekt i pozadí jsou zachycené s plnými detaily.

V návaznosti na ikonický design řady Reno představuje Reno7 Lite 5G ultraštíhlý retro design a dvě nové barvy: Rainbow Spectrum a Cosmic Black.

Reno7 Lite 5G je jedním z prvních zařízení, které pohání mobilní platforma Qualcomm Snapdragon 695 5G, postavená na 6nm výrobním procesu. Smartphone Reno7 Lite 5G je také vybavený velkou 4500mAh baterií  a 33W bleskovým nabíjením SUPERVOOCTM, které umožňuje zařízení nabít na 100% už za 63 minut,  nebo tři hodiny telefonovat po pouhém pětiminutovém nabíjení. 

Smartphone Reno7 Lite 5G je standardně vybavený 8GB pamětí RAM a 128GB úložištěm. Při použití technologie OPPO RAM Expansion lze 8GB operační paměť smartphonu rozšířit až o 5 GB dočasným přidělením paměti ROM, což umožňuje spuštění více paměťově náročných aplikací současně a s menším zpožděním.

Model OPPO Reno7 Lite 5G bude v Česku dostupný od 15. dubna, a to ve variantě Cosmic Black, s 8 GB RAM a 128 GB ROM a operačním systémem ColorOS 12 za 9.699 Kč.

Zveřejněno: 14. 04. 2022