První ohebný 42palcový OLED televizor na světě od LG

Společnost LG Electronics (LG) představila televizor LG OLED Flex (model LX3). Ten se pochlubil prvním ohebným 42palcovým OLED displejem na světě. Speciální funkce a aplikace nabízejí spoustu možností personalizace a dělají zážitek z hraní skutečně příjemným.

LG představilo první ohebný 42" televizor na světě, který ocení především hráči. LG OLED Flex je ideální jak pro hraní na konzolích, počítačích nebo v cloudu, ale také pro sledování obsahu v televizi nebo v rámci streamovacích služeb. Displej modelu LX3 lze využít klasicky jako plochý televizor nebo televizor se zakřivením (900R).

Skvělý obraz pro komfortní sledování

Převratný tvar displeje je díky technologii LG OLED bez podsvícení se samosvítícími pixely. Ať už plochý, nebo zakřivený, LX3 je vybaven technologií LG OLED evo a poskytuje stejnou výjimečnou kvalitu obrazu a výkon, díky nimž se LG OLED stal volbou náročných spotřebitelů po celém světě. Díky nekonečnému kontrastu, hluboké černé, přesným barvám (100% certifikovaná věrnost barev), bleskurychlé době odezvy 0,1 milisekundy a nízkému zpoždění na vstupu budou mít uživatelé nového monitoru pocit, že jsou součástí dění na obrazovce.

Kromě realistické kvality obrazu, kterou zajišťují inteligentní procesor α (Alpha) 9 generace 5 a algoritmy zpracování obrazu, nabízí LG OLED FLEX také vynikající komfort pro oči, o čemž svědčí několik certifikací, které dokazují, že obraz je bez blikání a škodlivého oslnění. Obrazovka OLED modelu LX3 je šetrnější k očím a umožňuje uživatelům vychutnat si delší dobu hraní a sledování oblíbených pořadů, aniž by pociťovali únavu očí. Aplikace super antireflexní vrstvy (SAR) pomáhá zabránit světelným odrazům, takže uživatelé mohou soustředit svou veškerou pozornost na dění na obrazovce.

Přizpůsobitelný ohybný displej

Díky možnostem přizpůsobení se ohebný 42palcový displej nepodobá ničemu jinému na trhu. Uživatelé mohou rychle nastavit zakřivení displeje LX3 na jednu ze tří dostupných předvoleb pomocí tlačítka na dálkovém ovladači. Funkci lze ovládat i manuálně, a to v pětiprocentních krocích ve 20 úrovních. Obrazovku monitoru lze navíc naklonit až o 10 stupňů směrem k uživateli nebo až o 5 stupňů od něj. Výškově nastavitelný stojan lze posunovat nahoru a dolů o 140 milimetrů.

Zážitek z hraní her

Model LX3 je vybavený jedinečnými funkcemi a vlastnostmi, které uživatelům umožňují lepší kontrolu při hraní. Hráči si mohou nastavit velikost obrazu na displeji podle individuálních preferencí nebo podle žánru hry. Fanoušci RPG titulů, závodních her nebo plošinovek budou chtít pravděpodobně využít všech 42 palců obrazovky, zatímco hráči RTS strategií nebo FPS stříleček mohou dát přednost obrazu o velikosti 32 nebo 27 palců, který jim umožní vidět na první pohled vše, co se v herním prostředí děje. Funkce změny velikosti obrazu je snadno přístupná z pohodlné nabídky Gaming Dashboard, kde si mohou uživatelé zvolit také pozici menšího obrazu na displeji nahoře, dole nebo uprostřed.

Nová aplikace Game, která je exkluzivní přímo pro LX3, podporuje vlastní spořiče obrazovky, nabízí zkratky k oblíbeným aplikacím, jako je Twitch a YouTube a poskytuje seznam připojených externích vstupních zařízení. Aplikace LG Gaming Optimizer, upravená pro LG OLED Flex, přidává k rozmanité nabídce obrazových a zvukových možností také vlastní nastavení zvuku pro konkrétní herní žánry. Speciální stránka pro nastavení zvuku ve hrách obsahuje ekvalizér, přepínače pro AI Game Sound a Dolby Atmos a nabízí přístup k pokročilým nastavením zvuku.

Hráči také ocení režim Multi View, který umožňuje zobrazit obsah ze dvou různých zdrojů současně a vybrat si, který zvuk chtějí slyšet. Mohou tak hrát počítačovou nebo konzolovou hru a zároveň sledovat videa z YouTube streamovaná z chytrého telefonu.

Křišťálově čistý zvuk z vestavěného mikrofonu i předního reproduktoru

LX3 také poskytuje vynikající zvuk díky dvěma předním 40W reproduktorům, které zlepšují zážitek z hraní her a sledování obsahu. A díky podpoře Dolby Atmos dodává televizor zvuku větší čistotu a hloubku.

Provoz bez sekání

Řada televizorů OLED od LG nabízí skvělý herní zážitek z velké obrazovky, a to díky podpoře her v DolbyVision při frekvenci 4K 120 Hz a nejnovějším funkcím HDMI 2.1, jako je variabilní obnovovací frekvence (VRR) a režim automatického snížení latence (ALLM). Kromě toho je ohebný displej LG kompatibilní s technologií G-SYNC a certifikovaný pro AMD FreeSync Premium, což zajišťuje obraz bez trhání a zadrhávání.

Pro doplnění uživatelského zážitku má LG OLED Flex přizpůsobitelnou funkci osvětlení v zadní části designu, který připomíná štít. Osvětlení monitoru LX3 nabízí pět režimů, z nichž si uživatelé mohou vybrat dle nálady nebo typu hry.

Zveřejněno: 04. 11. 2022