První stolní U.2 NVMe/SATA All-Flash NAS, jež splňuje požadavky prostředí kolaborativních pracovních procesů v síti 25GbE

Společnost QNAP Systems představila zařízení TS-h1290FX NAS, které je prvním NAS typu all-flash společnosti QNAP s rozhraním PCIe 4.0 a U.2 NVMe/SATA ve stolním provedení, vyniká v nejnáročnějších pracovních prostředích, jako jsou kolaborativní pracovní procesy při práci s videem ve vysokém rozlišení.

Díky 8/16jádrovým procesorům AMD EPYC, integrované konektivitě 25GbE a 10GbE, rozšíření PCIe Gen 4 a úložné kapacitě v řádu petabajtů, TS-h1290FX poskytuje až 816K/318K iSCSI 4K náhodného čtení/zápisu IOPS pro zvládání aplikací náročných na data a citlivých na latenci, jako je přenos velkých mediálních souborů, editace médií 4K/8K v reálném čase a virtualizační aplikace.

Díky elegantnímu designu, snadno škálovatelnému úložišti a téměř bezhlučnému chlazení je TS-h1290FX ideální pro malé/střední firmy a týmy pro střih videa pro vysokorychlostní zálohování, spolupráci a pracovní postupy pro střih videí. Je plně kompatibilní s běžnými softwarovými řešeními a zvládá výzvy náročné na šířku pásma, jako je střih videí v rozlišení 4K/8K v reálném čase a kolaborativní střih. Pro zefektivnění pracovních postupů nabízí TS-h1290FX při použití se síťovými kartami PCIe společnosti QNAP přímé připojení až pro 20 počítačů/pracovních stanic. Jeho bezventilátorový chladič CPU a tichý 90mm systémový ventilátor také poskytují účinné chlazení bez rušivých zvuků, takže je ideální pro integraci do moderního pracovního prostředí.

Zařízení TS-h1290FX má čtyři sloty PCIe Gen 4, které umožňují instalaci různých rozšiřujících karet pro rozšíření aplikačního potenciálu: Síťové karty QNAP 2,5/5/25/40/100 GbE pro bleskovou propustnost; základní grafická karta pro akceleraci střihu videí a překódování. TS-h1290FX nabízí škálovatelné provedení, které umožňuje přizpůsobit se růstu firmy připojením rozšiřujících jednotek (například TL-D800C nebo TL-D800S) a získat tak až petabajtovou úložnou kapacitu. A s adaptérem QDA-UMP4 od společnosti QNAP může TS-h1290FX používat SSD M.2 PCIe Gen4/Gen3 jako cenově výhodnou alternativu k SSD U.2 PCIe NVMe.

TS-h1290FX se dodává s operačním systémem QuTS hero na bázi ZFS, který poskytuje flexibilní správu úložišť, komplexní ochranu dat a optimalizovaný výkon pro zefektivnění kritických podnikových úloh.

Zveřejněno: 16. 07. 2022