QNAP představuje systém QTS 5.1.0 beta

Společnost QNAP Systems¨vydala operační systém QTS 5.1.0 beta pro NAS, který přestavuje efektivní a cenově výhodné úložné řešení pro podnikové IT infrastruktury s množstvím funkcí, jako je SMB Multichannel, delegovaná správa, akcelerace podepisování SMB, automatická výměna disků v RAID, podpora modulu Hailo-8 pro AI a správa více zařízení prostřednictvím platformy pro cloudovou správu.

Společnost QNAP nabízí řadu modelů NAS s integrovaným připojením 2,5GbE a 10GbE, které díky funkci SMB Multichannel dokáží zvýšit výkon sítě a maximalizovat investice do IT infrastruktury.

Klíčové nové funkce v systému QTS 5.1.0:

          Funkce SMB Multichannel pro maximální propustnost a ochranu

Funkce SMB Multichannel agreguje několik síťových připojení za účelem maximalizace dostupné šířky pásma a dosažení vyšší přenosové rychlosti – což je ideální zejména pro přenos velkých souborů a multimédií. Poskytuje také toleranci vůči poruchám sítě, aby se zabránilo přerušení služeb.

          Podpora AES-128-GMAC pro akceleraci podepisování SMB

Systém QTS 5.1.0 podporuje akceleraci podepisování AES-128-GMAC (pouze v klientech Windows Server 2022 a Windows 11), která nejenže výrazně zvyšuje účinnost podepisování dat oproti SMB 3.1.1, ale také zlepšuje využití procesoru systému NAS – a poskytuje tak nejlepší rovnováhu mezi zabezpečením a výkonem.

          Aplikace QNAP Authenticator zvyšuje bezpečnost přihlašování k NAS

S mobilní aplikací QNAP Authenticator si můžete nastavit dvoufázový proces přihlašování k účtům NAS, například pomocí časových jednorázových hesel, skenování QR kódu a schvalování přihlášení. Podporováno je také přihlašování bez hesla.

          Delegovaná správa zvyšuje produktivitu řízení a bezpečnost dat

Správci NAS mohou na ostatní uživatele delegovat osm typů rolí s konkrétními oprávněními k úlohám správy a datům v NAS. Rostoucím organizacím pomáhá delegování rolí ulehčit práci při správě, aniž by došlo k omezení řízení přístupu k datům.

          Automatická výměna disků ve skupině RAID náhradními disky před potenciálním selháním

Při zjištění potenciální chyby disku systém automaticky přesune data z příslušné jednotky ve skupině RAID na náhradní disk dříve, než dojde k úplnému poškození dat na příslušném disku. Předchází se tak časovým ztrátám a rizikům spojeným s obnovou pole RAID a výrazně se zvyšuje spolehlivost systému. QTS 5.1.0 nabízí několik nástrojů pro kontrolu stavu HDD/SSD, jako je S.M.A.R.T., Western Digital® Device Analytics, IronWolf Health Management a ULINK DA Drive Analyzer.

          Vylepšená analýza stavu disků a predikce poruch

Nástroj ULINK DA Drive Analyzer využívá k předvídání selhání disků cloudovou umělou inteligenci. Nově je vybaven pokročilým uživatelským rozhraním, které uživatelům umožňuje rychle zjistit informace o discích v každé pozici/slotu, skóre predikce životnosti a protokoly nahrávání dat o discích. Aplikace DA Desktop Suite, kompatibilní se systémy Windows a macOS, umožňuje snadno sledovat několik zařízení pro více uživatelů.

          Monitorování a správa více NAS zařízení pomocí platformy AMIZ Cloud Orchestrator

AMIZ Cloud, platforma pro centralizovanou cloudovou správu, umí vzdáleně monitorovat nejen zařízení Network Virtualization Premise Equipment QuCPE, ale také QNAP NAS. Umožňuje vzdálené sledování prostředků NAS a stavu systému, provádění aktualizací firmwaru a hromadnou instalaci/aktualizaci/spouštění/ukončování aplikací. V organizacích s více pracovišti nebo pobočkami mohou pracovníci IT snadno spravovat zařízení na více místech z jednoho bodu.

          Možnost přidání AI modulu Hailo-8 M.2 pro podporu chytrého dozorování s mnohem nižšími celkovými náklady

Přidáním AI modulu Hailo-8 M.2 do dozorovacího serveru QNAP se posílí QNAP AI Core a zvýší se výkon rozpoznávání pomocí umělé inteligence a počet IP kamer, u kterých lze současně rozpoznávat obličeje pomocí QVR Face a počítat lidi pomocí QVR Human. Takto ze své investice získáte maximum ve srovnání s použitím stejného množství drahých kamer s umělou inteligencí.

Zveřejněno: 11. 04. 2023