QNAP představuje videokonferenční řešení KoiBox-

QNAP KoiBox-100W je videokonferenční zařízení s bezdrátovou projekcí 4K, čtyřsměrnou komunikací a možnostmi lokálního úložiště. KoiBox-100W využívá videokonferenční operační systém KoiMeeter a je ideální náhradou nákladných konferenčních systémů založených na protokolu SIP.

Přitom poskytuje soukromé konferenční systémy s důvěryhodným zabezpečením. KoiBox-100W se také může připojit k hovorům přes Zoom, Skype, Microsoft Teams, Cisco Webex a Google Meet a zefektivnit tak komunikaci mezi různými platformami.

V porovnání s podobnými produkty na trhu se KoiBox-100W mimořádně snadno používá a poskytuje výhody z hlediska cenové dostupnosti a zabezpečení na bázi privátního cloudu a zároveň nabízí možnost použití s běžnými cloudovými videokonferenčními službami,“ uvedl Hanz Sung, manažer divize Smart Video ve společnosti QNAP. „Jako univerzální videokonferenční a bezdrátové prezentační řešení je KoiBox-100W ideální pro malé až středně velké zasedací místnosti, ředitelské kanceláře, učebny, přednáškové sály, a dokonce i v domácnostech. Podpora Wi-Fi 6 v zařízení KoiBox-100W poskytuje stabilní videohovory a při použití s routerem QHora-301W od společnosti QNAP mohou uživatelé ve svém prostředí dosáhnout nejvyšší kvality bezdrátového připojení.“

KoiBox-100W je přenosné a snadno použitelné zařízení – stačí jej připojit k zobrazovacímu zařízení HDMI a síti. Dokáže vytvořit až čtyřcestnou videokonferenci pomocí zařízení QNAP NAS s aplikací KoiMeeter a mobilními telefony s mobilní aplikací KoiMeeter. KoiBox-100W podporuje také systémy SIP (například Avaya nebo Polycom) a cloudové platformy pro komunikaci napříč platformami. Vysoce očekávaná bezdrátová projekce 4K také umožňuje všem členům v jedné zasedací místnosti snadno sledovat obrazovku KoiBox-100W na displeji HDMI, aniž by potřebovali další počítač.

KoiBox-100W je vysoce integrovaný s mobilními zařízeními a umožňuje uživatelům sdílet obrazovku naskenováním QR kódu KoiBox-100W. Ke schůzkám se lze připojit také z mobilní aplikace KoiMeeter. Mezi další funkce zařízení KoiBox-100W patří automatické přijímání, adresář a funkce Insight View, která umožňuje účastníkům schůzky vzdáleně sledovat prezentaci na jejich počítačích.

KoiBox-100W vychází z konceptu privátního cloudu, který klade důraz na soukromí a zabezpečení, a obsahuje 2,5" pozici pro disk SATA (SSD/pevný disk se prodává samostatně) pro ukládání videí a zvuku ze schůzek – tak poskytuje bezpečnou a produktivní komunikační platformu pro spolupráci napříč týmy a interní/externí spolupráci.

Klíčové specifikace KoiBox-100W

Procesor Intel Celeron, 4 GB paměti DDR4, 1x 2,5" pozice pro disk SATA 6 Gb/s, 1x port 1GbE RJ45 LAN, 1x výstup HDMI 1.4b, 4x porty USB 3.2 Gen 2 Type-A, Wi-Fi 6 (802.11ax), hmotnost 1,09 kg, bezplatný dálkový ovladač RM-IR004.

Zveřejněno: 28. 01. 2022