Realme představilo nejvýhodnější 4G a 5G smartphony řady 9

Společnost Realme představila v Evropě nejvýhodnější modely 4G a 5G smartphonů ze své řady realme 9. Realme 9 bude k dostání ve třech barevných variantách – Sunburst Gold, Meteor Black a Stargaze White se dvěma paměťovými variantami za cenu 7.499 Kč (8 GB + 128 GB). Realme 9 5G, určený primárně pro prodej u operátorů, přichází ve dvou barevných provedeních – Stargaze White a Meteor Black a dvou paměťových variantách s cenami 6.499 Kč (4 GB+64 GB) a 6.999 Kč (4 GB+128 GB).

Realme 9 je vybaven 108Mpx ProLight fotoaparátem a jako vůbec první smartphone na světě má obrazový snímač Samsung ISOCELL HM6. Právě díky této výbavě zaručuje výjimečný zážitek z fotografování.

Zaujme ale i svým unikátním vzhledem. Zvlněný holografický design je inspirovaný pouštním světlem a při dopadu slunečních paprsků na zadní kryt se jeho barva mění. Hmotnost 178 gramů a zeštíhlený profil 7,99 milimetrů zaručuje, že telefon padne skvěle do ruky a je uživatelsky velmi příjemný.

Displej 90Hz Super AMOLED se vzorkovací frekvencí 360 Hz pro změnu nabízí ničím nerušený zážitek při brouzdání po internetu, hraní her nebo při živém streamování. Realme 9 5G je nejrychlejším 5G telefonem ve své kategorii zásluhou procesoru Snapdragon 695 5G, který podporuje duální 5G SIM karty a přídavnou paměťovou kartu. Zároveň se jeho procesor chlubí nejvyšší taktovací frekvenci procesoru v segmentu, která činí až 2,2 GHz.

Také realme 9 5G je vybaven zvlněným holografickým designem a váží pouhých 191 gramů. K příjemnému uživatelskému pocitu přispívá i extrémně tenký profil o šířce 8,5 milimetrů, což z realme 9 5G činí jeden z nejtenčích 5G smartphonů v segmentu.

Modul fotoaparátu se skládá z 50Mpx hlavního fotoaparátu s vysokým rozlišením, z 2Mpx portrétního objektivu s černobílým profesionálním portrétním režimem a z 2Mpx makroobjektivu s trendy fotografickými funkcemi. Milovníci selfie potom ocení 16Mpx přední fotoaparát, který jim zaručí ostré snímky za každých okolností.

Kromě toho se realme 9 5G může pochlubit masivní 5000mAh baterií a 18W rychlým nabíjením. Technologie Dynamic RAM Expansion Technology (DRE) s kapacitou až 7 GB zase umožňuje uživatelům plynulé přepínání mezi aplikacemi.

K dispozici je slot na dvě karty, buď dvě SIM karty (režim dual SIM) nebo  jedna SIM karta plus MicroSD karta.

Zveřejněno: 12. 05. 2022