Reproduktory Sonos by mohly podporovat Wi-Fi 6

O reproduktorech Sonos Optimo se zatím jen hovoří, a jakákoliv informace se kolem nich objeví, jedná se jen o čirou spekulaci.

Nejnovější z těchto spekulací se týká toho, že by nejnovější reproduktory Sonos mohly disponovat podporou bezdrátové technologie Wi-Fi 6, a to jako vůbec první reproduktory této značky.

Portál Zatz Not Funny objevil novou položku u amerického úřadu FCC, ve které se píše o modelech S39 (údajný nástupce Sonos One) a S41 (možný nástupce Sonos Five). Kromě Wi-Fi 6 bychom se mohli dočkat i Bluetooth LE a dokonce i možnosti kabelového připojení přes USB typu C, což u Sonosu také nebývá zvykem.

Díky podpoře Wi-Fi 6 by se výrazného upgradu mohla dočkat také multiroom platforma společnosti Sonos, a to po stránce stability bezdrátového připojení mezi jednotlivými zařízeními. Očekáváme však přirozeně i zpětnou kompatibilitu se stávajícími zařízeními.

Zatím není jasné, kdy se nové reproduktory na trhu objeví. Na CES 2021 je pravděpodobně ještě neočekávejme – spekulací je na tak brzké uvedení ještě vcelku málo.

Zveřejněno: 03. 01. 2023