Samsung Freestyle: Projektor s jedinečným designem

Samsung si toho na CES 2022 přichystal skutečně hodně. K jeho novinkám patří i netypický projektor Samsung Freestyle v jedinečném designu otočné lampy.

Bílý válcovitý projektor se ve své kolébce může otáčet až o 180 stupňů, přičemž uživatelům nabízí funkce automatické nivelace, auto-keystone a automatického ostření. Při fyzické instalaci se tak nemusíte starat prakticky o nic. Možná jen o to, aby se někde poblíž nacházela elektrická zásuvka (pokud si tedy nedokoupíte externí baterii, která evidentně není součástí balení).

Novinka nabízí rozlišení Full HD 1080p a svítivost 550 lumenů. Výsledná velikost obrazu na stěně nebo na plátně činí 30 až 100 palců. Do drobného těla s hmotností jen 830 gramů se vešel i 360stupňový integrovaný reproduktor o výkonu 5 wattů, ale také mikrofon pro hlasové asistenty Amazon Alexa a Bixby.

Samsung Freestyle běží na operačním systému Tizen 6.5 a k podporovaným aplikacím už od počátku patří například Netflix, Disney Plus nebo Prime Video. K možnostem konektivity patří HDMI, případně mirroring z mobilních zařízení na platformách Android nebo iOS.

Zveřejněno: 07. 01. 2022