Samsung představil skládací telefony Galaxy Z Flip4 a Galaxy Z Fold4

Společnost Samsung Electronics představila novou generaci skládacích telefonů s ohebným displejem, Galaxy Z Flip4 a Galaxy Z Fold4. V obou případech se uživatelé můžou těšit na design i funkce šité na míru a na výrazně vylepšený výkon.

Skládací telefony Samsung mají už dlouho skvělou pověst díky konstrukční kvalitě a současné novinky nejsou v tomto ohledu výjimkou – jsou promyšlené do poslední miniaturní součástky, aby zákazníkům nabídly mimořádný zážitek. Každý si na nich přitom najde to, co potřebuje. Galaxy Z Flip4 vychází z prověřené a oblíbené designové koncepce a přidává celou řadu vylepšených funkcí, např. lepší fotoaparát, baterii s delší výdrží nebo bohatší možnosti úprav na míru. Mimořádně kompaktní provedení přitom samozřejmě zůstává. Galaxy Z Fold4 (na úvodním obrázku) zase nabízí dosud nevídané funkce a vynikající výkon – potenciální zájemce jistě potěší modulární provedení, dva skvělé displeje a multitasking, jaký dosud známe jen z osobních počítačů. Mezi další přednosti patří vylepšený fotoaparát a špičkový procesor.

Galaxy Z Flip4, vynikající přístroj pro kreativní jedince


Galaxy Z Flip4 je určený zejména kreativním jedincům, kteří chtějí mezi ostatními náležitě vyniknout. Kompaktní skládací provedení nabízí jedinečné mobilní zážitky, jaké nenabídne žádný jiný chytrý telefon na současném trhu.

Videozáznamy se dají natáčet, aniž byste telefon drželi v ruce, případně můžete fotografovat skupinové záběry z různých úhlů – stačí Z Flip4 částečně složit, a tím aktivovat režim FlexCam.  Originální záběry si lze prohlédnout v různých aplikacích – díky partnerství se společností Meta je režim FlexCam optimalizovaný pro oblíbené sociální sítě, například Instagram, WhatsApp nebo Facebook. Další dosud nevídané možnosti nabízí Z Flip4 díky vylepšené funkci Quick Shot. S ní můžete začít natáčet video ve vysoké kvalitě a pak plynule bez přerušení přejít do režimu Flex, kde lze natáčet bez pomoci rukou – vlogeři a influenceři tuhle možnost nepochybně ocení. Milovníci selfies se můžou fotografovat v portrétním režimu a pak díky funkci Quick Shot prohlížet tyto záběry s reálným poměrem stran. A fotografie i videozáznamy jsou za slunného dne i v noční tmě jasnější a ostřejší než dřív, protože fotoaparát je oproti předchozí verzi výrazně vylepšený – senzor využívá všech předností procesoru Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform a dokáže zachytit o 65 % světla víc.

Díky důmyslné konstrukci majitelé Z Flip4 ruce často vůbec nepotřebují – s telefonem se toho dá dělat spousta, aniž byste ho museli otevírat. Na mnoho úkolů stačí samotný přední displej, slouží například k volání, odpovídání na zprávy či ovládání miniaplikace SmartThings Scene .

Kromě toho Galaxy Z Flip4 vydrží déle než předchozí modely, protože v sobě skrývá baterii s větší kapacitou 3700 mAh. Navíc podporuje mimořádně rychlé dobíjení Super Fast Charging, díky němuž se z nuly na 50 procent dostanete už za nějakých 30 minut.

Galaxy Z Fold4, výkonný smartphone s bohatými možnostmi multitaskingu

Galaxy Z Fold4 je výsledkem řady inovativních řešení a jedná se o nejvýkonnější telefon v historii společnosti. V modelu Z Fold4 najdete to nejlepší z mobilní technologie Samsungu v atraktivním a dokonale funkčním balení – skvělou práci odvádí v otevřeném i v zavřeném stavu, případně v režimu Flex. Kromě toho se jedná o vůbec první zařízení s operačním systémem Android 12L, což je speciální verze Android pro velké displeje, tedy i pro skládací telefony.

K efektivní práci je většinou zapotřebí multitasking a s tím si Z Fold4 rozumí podstatně lépe než běžné telefony. Díky nové nástrojové liště Taskbar připomíná pracovní prostředí monitor počítače, ze základní obrazovky se velmi snadno dostaneme k oblíbeným či nedávno použitým aplikacím. Ovládání je intuitivnější než dřív, přibyla nová gesta. Jednotlivé aplikace lze otevírat na celé ploše, ale můžete také zobrazit víc oken vedle sebe.

Ještě na vyšší úroveň posouvá multitasking partnerství Samsungu s Googlem a Microsoftem. Aplikace od Googlu, například Chrome nebo Gmail, nyní podporují přetahování souborů a dalších objektů, což znamená snazší kopírování či přesouvání odkazů, fotografií a dalšího obsahu mezi jednotlivými aplikacemi. Díky integraci Google Meet se uživatelé můžou scházet i virtuálně a podnikat nejrůznější aktivity, například společně sledovat videa na YouTube nebo hrát hry. Na velkém skládacím displeji si výborně vedou i kancelářské programy ze sady Microsoft Office nebo Outlook – na displeji se zobrazí víc informací a s obsahem se snáze pracuje. Ke snadnějšímu multitaskingu přispívá i možnost používat dotykové pero S Pen.

Samozřejmě potěší i špičkové fotografie a videozáznamy, které Galaxy Z Fold4 zvládá díky vylepšenému fotoaparátu s 50 megapixely a širokoúhlým objektivem. Za pozornost stojí i technologie 30× Space Zoom . Do funkční výbavy přibyla celá řada fotografických a kamerových režimů využívajících skládací konstrukci, například Capture View, Dual Preview (duální náhled) či Rear Cam Selfie neboli možnost fotografování selfies fotoaparátem na zadní straně.

Na hlavním displeji s úhlopříčkou 7,6 palce neboli 19,3 cm vypadá obraz výborně, jeho kvalitě pomáhá i obnovovací frekvence 120 Hz a prakticky neviditelný fotoaparát pod displejem (Under Display Camera, UDC). U aplikací, které nejsou pro velký rozložený displej optimalizované, lze přístroj ovládat pomocí nové virtuální dotykové plošky Flex Mode Touchpad. Ta vylepšuje přesnost například při přehrávání nebo přetáčení videozáznamů, případně při zoomování v aplikacích v režimu Flex.

Zveřejněno: 10. 08. 2022