Služba Netflix Games je dostupná celosvětově

Netflix oznámil, že jeho herní služba Netflix Games (součást aplikace Netflix) je nově k dispozici pro všechny jeho předplatitele po celém světě.

Součástí předplatného s Netflix Games bude i přístup k pěti herním titulům, prozatím jen na platformě Android (systém iOS by se měl přidat brzy). Konkrétně se jedná o hry Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast a Teeter Up.

Netflix tyto hry definuje jako „mobilní hry“, a to z výše uvedeného důvodu, že si je jinde než na smartphonech nebo tabletech prostě (zatím) nezahrajete. Podle výrobce ve hrách nejsou žádné reklamy, žádné další poplatky a žádné nákupy v rámci aplikace.

Zatím není jasné, zda se hry od Netflixu dostanou i jinam, mimo mobilní zařízení. Nabízejí se chytré televizory nebo třeba herní konzole, jenže zde by muselo dojít k nějakým úpravám, protože kromě Nintenda Switch nejsou tituly od Netflixu nativně přizpůsobeny pro fungování na konzolích. Na mobilech budou hry přes službu Netflixu fungovat podle všeho lokálně, pro jiná zařízení by však alternativně přicházelo v úvahu on-line streamování.

Zveřejněno: 04. 11. 2021