Služba Nvidia GeForce Now je na TV omezená

Streamovací služba Nvidia GeForce Now je sice nově dostupná i na televizích, konkrétně od Samsungu a LG, jenže oproti konkurenci bude zatím celkem omezená.

Chytré televize od Samsungu i LG tak budou herní obsah přes GeForce Now streamovat jen ve Full HD rozlišení (1080p SDR). Vlastní zařízení Nvidie, model Shield, přitom herní streaming přes GeForce Now pouští v rozlišení 4K60 HDR, vyžadujícím HEVC dekódování.

Jenže tuto záležitost jihokorejské televize podporují už celé roky, takže není jasné, co vlastně brání 4K rozlišení u herní služby i mimo Shield. Šéf Nvidie Phil Eisler se v rozhovoru pro The Verge nechal slyšet, že televizory využívají mnoho různých čipsetů s různými úrovněmi výkonu, které by nemusely být schopny přenášet streamy Nvidie při 60 fps a vyšším rozlišení než Full HD.

Naopak konkurenční Google Stadia 4K60 HDR u televizorů LG i Samsung podporovat bude. V tomto rozlišení na kompatibilních TV od LG dokonce už funguje. U konkurenčního Samsungu se čeká na to, až se na trh dostane nová řada pro rok 2022.

Zveřejněno: 12. 01. 2022