Sonos koupil Mayht a tím získal nové technologie

Společnost Sonos koupila nizozemskou audio značku Mayht, která vyvinula mimo jiné transduktorovou technologii Heartmotion.

Tato technologie byla podle jejího výrobce vytvořena proto, aby umožnila tvorbu „desetkrát kompaktnějších, plošších a lehčích reproduktorů bez jakéhokoliv kompromisu v kvalitě zvuku.“ Mayht svůj Heartmotion představil na CES 2022 a už o pár měsíců později ho spolkla společnost Sonos.

Sonos možná díky technologii od společnosti Mayht bude moci vyrábět menší reproduktory s výrazným zvukem svých větších protějšků. Což by mohlo znamenat i to, že nové generace osvědčených modelů by mohly znít ještě lépe než ty dosavadní. A třeba soundbar by zároveň mohl dostat funkci subwooferu. Ale to jenom spekulujeme.

Detaily akvizice by měl americký gigant uvést při květnovém zveřejňování výsledků druhého čtvrtletí svého aktuálního fiskálního roku, kdy by zároveň mohl ozřejmit, co se s technologií Heartmotion od Mayht vlastně chystá dělat. Zatím byla zveřejněna jen kupní částka za celý Mayht – 100 milionů dolarů „na ruku“.

Zveřejněno: 12. 04. 2022